Nieuws  
 

Universiteit Utrecht is de winnaar van de tiende editie van het duurzaamheidsinitiatief Low Car Diet. Dit werd vanmiddag tijdens Dag van de Duurzaamheid bekend gemaakt door commissaris van de Koning Hans Oosters. Bij universiteit Utrecht werd slechts 10% van de ritten met de auto afgelegd. In totaal werd er 51,5 ton CO2 bespaard wat ongeveer gelijk staat aan de uitstoot van 200 retourvluchten Amsterdam – Geneve.

 
Onder de bijna 3000 deelnemers werden ook prijzen uitgereikt voor de meeste fietsritten (Joris Pekel van Gemeente Amsterdam), meeste OV ritten (Guus Klaas van Stedin), meeste duurzame ritten (Martien Lathouwers van Arcadis) en minste autoritten (Inge Poppe van UMC Utrecht).  
 
Het Low Car Diet loopt na vandaag gewoon door. Aan alle deelnemende organisaties is gevraagd om deze duurzame reisgewoontes voort te zetten. Daarnaast heeft Stichting de Reisbeweging, organisator van het evenement, de ambitie om nog meer CO2 uitstoot te besparen door bijvoorbeeld het Low Car Diet  voor heel Nederland mogelijk te maken.
 
“We zijn ontzettend trots op onze deelnemers, wat hebben ze het geweldig gedaan. Met de besparing van 51,5 ton CO2 laten we echt zien wat voor impact mobiliteit heeft op het klimaat. Je kan ontzettend veel goeds doen door vaker de auto te laten staan en de alternatieven zijn eenvoudig en vaak net zo prettig. Dat hebben we ook vaak teruggekregen van onze deelnemers. We zijn erg blij dat we een bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld en kijken uit naar de volgende editie”, aldus Joris Smulders (interim-directeur Stichting de Reisbeweging, initiatiefnemer van het Low Car Diet).
 
In het recent overeengekomen Klimaatakkoord is een duidelijk doel gesteld: het aantal autokilometers in 2030 met 8 miljard te verminderen en hiermee minimaal 1 Mton CO2 te besparen. Het Low Car Diet is opgenomen in het Klimaatakkoord als één van de belangrijkste initiatieven om gedragsverandering voor duurzame mobiliteit te stimuleren.
 
Mobiliteitsapp Fynch
Dit jaar werd er tijdens Low Car Diet voor het eerst gebruik gemaakt van een nieuwe app: Fynch, een mobiliteitsapp die inzicht geeft in je rij- en reisgedrag op basis van data uit je smartphone en/of mobiliteitskaart. Iedere dag meet de app automatisch alle trips die te voet en per fiets, OV, auto en vliegtuig worden afgelegd.

Plaats op:
Datum: 10 oktober 2019
Gerelateerde artikelen  
12-09-2019 Nieuws Low Car Diet officieel van start
22-07-2019 Nieuws Een maand lang kiezen voor duurzaam reizen
13-11-2017 Nieuws Meer dan 30 ton CO2-uitstoot bespaard door Low Car Diet
11-05-2017 Nieuws Bijna helft minder autokilometers tijdens het Low Car Diet 2017
26-04-2018 Nieuws Leasemaatschappijen ondersteunen Low Car Diet
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 14,06 seconden.