Nieuws  

De Apollo Aspire XP Winter werd onlangs tijdens een winterbandentest door het gerespecteerde Duitse blad Auto Bild Allrad uitgeroepen tot de beste winterband. Het tijdschrift, dat gespecialiseerd is in voertuigen met vierwielaandrijving, gaf de Aspire XP Winter als enige band in de test de beoordeling vorbildlich (voorbeeldig).De winterbandentest 2019 wordt van oudsher gepubliceerd in de novemberuitgave van Auto Bild Allrad en moest dit jaar vanwege de onverwacht hoge temperaturen in Europa worden uitgevoerd in Japan. De tien modellen van maat 215/60 R17 ondergingen 13 verschillende tests in de categorieën 'sneeuw', 'nat' en 'droog'. De Apollo Aspire XP Winter won goud en was van de 10 modellen de enige band die als voorbeeldig werd aangemerkt. De door Auto Bild Allrad ingeschakelde chauffeurs gaven de band tijdens elke test het hoogste of op één na hoogste cijfer en vonden geen directe zwakke punten.

De Aspire XP Winter presteerde met name goed bij het remmen op droge wegen en qua rijsnelheid op natte ondergronden. De auteurs waren met name onder de indruk van de "uitstekende rijprestaties op natte en besneeuwde wegen, de hoge veiligheid bij aquaplaning, het stabiele en veilige rijgedrag, de hoge precisie bij het nemen van bochten en de gunstige prijs". Zij prezen ook de kennis van de ontwikkelingstechnici van Apollo.

Deze onderscheiding van de Aspire XP Winter volgt op het predicaat 'vorbildlich' (voorbeeldig) van het zustertijdschrift Auto Bild tijdens de jaarlijkse winterbandentest in september. Tijdens deze test werd de Aspire XP Winter tevens als bijzonder milieuvriendelijk beoordeeld en werd de band aangemerkt als Eco-Meister.

De Apollo Aspire XP Winter is opvallend uitgebalanceerd. Zijgroeven in het schoudergebied zorgen voor een uitstekende waterafvoer in bochten en voor een ongeëvenaarde grip op sneeuw. De multidirectionele lamellen en groeven in het midden zorgen voor uitstekende prestaties op een nat wegdek en voor uitstekende rijeigenschappen op sneeuw. Slijtvaste polymeren in de loopvlaksamenstelling, speciaal ontworpen voor lage temperaturen, garanderen een lange levensduur.

Plaats op:
Datum: 18 oktober 2019
Bron: Apollo Vredestein B.V.
Gerelateerde artikelen  
05-09-2018 Nieuws Apollo Tyres breidt winterassortiment uit met nieuwe Aspire XP Winter
25-04-2019 Nieuws Vredestein Quatrac 5 all-season band beste in zijn segment
08-03-2018 Nieuws Nieuwe zomerband van Apollo
14-10-2019 Nieuws Goede prestaties all-season banden van Vredestein
23-07-2019 Nieuws Vredestein Sprint Classic in bandentest scoort hoog
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,09 seconden.