Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.
 

PETRONAS Lubricants International (PLI) presenteerde op 7 november het EV Fluids Symposium. Het eerste symposium voor vloeistoffen voor elektrische voertuigen in zijn Global Research en Technology Centre in Turijn.  

Meer dan 120 deskundigen woonden het eendaagse event bij om te praten over innovaties op het gebied van elektrische voertuigen (EV’s) die bijdragen aan een schonere, energie-efficiëntere en duurzamere e-mobility-toekomst. Het symposium gaf deze experts een podium en stelde ze in staat in gesprek te gaan over toekomstige EV-technologietrends, de marktrelevantie daarvan en de rol van vloeistoffen in de evolutie van e-transmissie- en accutechnologieën. Het EV Fluids Symposium had daarnaast als doel om discussies op te starten over het tackelen van de klimaatuitdaging door gebruik te maken van technologische ontwikkelingen op het gebied van EV en met operationele discipline.

Tijdens het symposium deelde PLI ook de bevindingen van het eerste wereldwijde onderzoek op het gebied van EV-technologie en -vloeistoffen, gericht op elektrische aandrijfeenheden en accu’s. Uit het onderzoek, dat is uitgevoerd in samenwerking met FEV Consulting, kwam naar voren dat het essentieel is om de prestaties en duurzaamheid op het gebied van EV te verbeteren. Bovendien is continue ontwikkeling nodig om elektrisch vervoer onder consumenten te stimuleren.

In 2012 zijn de PETRONAS Carbon Commitments geïntroduceerd. Sinds 2017 heeft het bedrijf zijn koolstofvoetafdruk al met 13 procent verminderd, wat neerkomt op een totale vermindering van de uitstoot van broeikasgassen van 12 miljoen ton. Dit wordt – in samenwerking met Daimler Automotive – aangevuld met onderzoek en ontwikkeling op het gebied van groene projecten, zoals minder uitstoot van stikstof door voertuigen.

De doelstelling van PETRONAS voor een duurzame toekomst heeft recent geleid tot de oprichting van de New Energy Unit en de PETRONAS Carbon Commitments Guidelines. Beide zijn bedoeld om de mogelijkheden van PETRONAS op het gebied van herbruikbare energie naar een hoger niveau te tillen.


Plaats op:
Datum: 13 november 2019
Gerelateerde artikelen  
01-08-2011 Nieuws Audi houdt symposium over stadsontwikkeling (filmpje!)
09-11-2010 Nieuws Amsterdam wint de E-Visionary Award
03-05-2018 Nieuws Volkswagen elektrificeert zijn modellengamma
08-02-2016 Nieuws Auto-industrie ondergaat grootste verandering in laatste vijftig jaar
08-02-2011 Nieuws Yoradius organiseert symposium over mobiliteit
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,07 seconden.