Nieuws  

De Mobiliteitsalliantie en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) starten nog dit jaar en begin 2020 met de eerste twee van in totaal vijf pilots om ervaring op te doen met alternatieve vormen van vervoer en betaling. Hiermee wordt invulling gegeven aan het regeerakkoord. De Vereniging Zakelijke Rijders is bijzonder trots om de Pilot Variabele Bijtelling op privékilometers te mogen uitvoeren.

Iemand die veel privékilometers met een leaseauto rijdt, betaalt net zoveel bijtelling als iemand die minder rijdt. De keuzevrijheid en flexibiliteit is beperkt en leidt ertoe dat mensen niet gestimuleerd worden om hun privé kilometers op een andere manier in te vullen. Veel zakelijke rijders zijn daarom voorstander van het principe waarbij privékilometers naar rato worden afgerekend. Hoe minder je privé rijdt, hoe minder je betaalt en andersom.
Vereniging Zakelijker Rijders (VZR) gaat, als lid van de Mobiliteitsalliantie, met de Pilot Variabele Bijtelling op privékilometers onderzoeken of invoering van een variabele bijtelling van invloed is op het aantal gereden privékilometers van een berijder. Automobilisten worden gestimuleerd om na te denken over hun reisgedrag wanneer dat direct van invloed is op hun eigen portemonnee en het gebruik van de auto.

Voorzitter VZR Jan van Delft legt uit ”Wij zijn bijzonder trots dat VZR deze pilot gaat uitvoeren. We verwachten dat de uitkomsten van de pilot gaan bijdragen aan de oplossingen voor het bereikbaarheidsprobleem in Nederland.”

Voor de pilot worden, in samenwerking met Stichting Keurmerk Ritregistratiesystemen, ruim 500 zakelijke automobilisten geselecteerd die gebruikmaken van een ritregistratiesysteem, voorzien van het Keurmerk.

Plaats op:
Datum: 21 november 2019
Bron: Vereniging Zakelijke Rijders
Gerelateerde artikelen  
02-02-2017 Nieuws Bijtelling betalen per kilometer
18-12-2018 Nieuws Niet rekeningrijden, maar wel betalen naar gebruik
11-09-2011 Nieuws Nieuwe leaseconstructie omzeilt de bijtelling
09-07-2010 Nieuws Zakelijk gebruik voor een andere baan leidt tot bijtelling
25-04-2008 Nieuws Bijtellingsvoorbeeld echt te zot voor woorden!
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,05 seconden.