Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.

De jury bestaande uit AutoWeek, Eneco en VZR hebben de Tesla Model 3 bekroond als EV van het jaar 2020. De Hyundai IONIQ heeft zich op de tweede plaats gevestigd en de Renault ZOE op een mooie derde plaats.Het is het tweede jaar dat VZR de EV van het jaar uitreikt, want de EV, of elektrische auto, is inmiddels al niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Zeker voor zakelijke rijders is de EV een populair optie. In 2019 reed nog maar 6% van de zakelijke rijders elektrisch, terwijl 31% aangeeft dat de volgende auto zeker een elektrische wordt, voor 2021 loopt dat zelfs op naar 35%.

De EV van het jaar is gekozen op basis van acht verschillende criteria, ieder voorzien van een weging. De top 3 kenmerkt zich door hoge scores op actieradius, laadsnelheid en rijeigenschappen. De EV van het jaar Tesla Model 3 steekt met kop en schouders boven de rest uit op de diverse aspecten, zoals  de aantallen registraties.

Dinsdag 28 januari is de EV van het jaar award uitgereikt bij AutoWeek, tijdens een bijeenkomst van VZR. De Award voor de EV van het jaar, Tesla Model 3, werd in ontvangst genomen door
Kim Liebregts, Country Director Tesla. De tweede prijs voor de Hyundai IONIQ werd uitgereikt aan Jeroen Tas, Marketing Director Hyundai Motor Netherlands. En de award voor de derde plaats, Renault ZOE, werd in ontvangst genomen door Simon Smit, Zero Emission Manager.

Alle 23 EV’s die leverbaar waren in 2019 zijn meegenomen in de beoordeling. Beoordelingscriteria voor de EV van het jaar verkiezing zijn: actieradius, laadsnelheid, beschikbaarheid, verkoopaantallen, trekgewicht, prijs, gebruiksgemak en rijeigenschappen. De vakkundige jury bestaat uit
Martin Huisman (VZR), Damiaan Hage (AutoWeek), Bart Fick (Eneco eMobility) en Joeri van Dam (LeaseAholic). De jury heeft een score en een weging aan de verschillende criteria gegeven en daarmee bijvoorbeeld rekening gehouden met een hogere bijtelling boven de € 45.000,-.

Plaats op:
Datum: 28 januari 2020
Bron: Vereniging Zakelijke Rijders
Gerelateerde artikelen  
21-12-2018 Nieuws Welke elektrische auto wordt de EV van het Jaar?
16-01-2019 Nieuws Tesla Model X is de EV van het Jaar 2019
03-01-2018 Nieuws Tesla Model S best verkochte elektrische auto in Nederland
27-09-2019 Nieuws Goede prijs/range verhouding Hyundai KONA Electric
15-01-2020 Nieuws Zakelijke leaserijders kiezen vooral in Noord-Holland voor elektrisch
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,14 seconden.