Nieuws  
 

Pouw Rental uit Deventer is als één van de eerste autoverhuurders aangesloten op het ROB-Net via de zogenaamde BOL-Koppeling van RentWise, het 'verhuurprogramma'van CarWise ICT.

De BOL-koppeling maakt op basis van het kenteken van de berijder contact met het ROB-Net. De koppeling controleert of het kenteken op ROB-Net voorkomt en opent hierop het aanvraag scherm voor vervangend vervoer. Binnen dit scherm ziet de autoverhuurder direct of er recht is op vervangend vervoer en welke categorie mag worden ingezet. Ook eventuele opmerkingen van de leasemaatschappij zijn zichtbaar.

De huurder (leasemaatschappij) wordt automatisch gekoppeld in de reservering. Het akkoord van de leasemaatschappij voor de inzet wordt automatisch binnen RentWise verwerkt. Aan het einde van de verhuurovereenkomst wordt automatisch het scherm van de aanvraag geopend en wordt de aanvraag volledig gevuld vanuit de verhuurovereenkomst. Na het definitieve akkoord waarbij ook eventuele meerkosten, zoals meerkilometers, brandstof e.d. zijn afgestemd, kan de factuur via ROB-EF (digitale facturatie) worden verzonden.

CarWise heeft ruim 600 verhuurders met RentWise werken en zijn hiermee een belangrijke groep die vervangend vervoer levert aan leasemaatschappijen. Op dit moment zijn er 15 RentWise gebruikers aangesloten met ROB-BOL.

Arjan van Dam van Pouw Rental: "Voorheen vroegen wij toestemming aan op de site van ROB-Net en stelden wij de toestemmingsaanvraag altijd uit totdat definitief bekend is welke auto zou worden ingezet. Tot het laatste moment dus. Met de BOL koppeling is de aanvraag eenvoudiger en sneller. Nu vragen we de toestemming meteen aan en wanneer de gereserveerde auto of klasse wordt gewisseld dan herzie je meteen de aanvraag. Wanneer de reservering wordt aangemaakt, wordt de aanvraag via ROB-net direct gedaan. Dit scheelt aanzienlijk in tijd en je bent eerder in staat om de mogelijke opties af te wegen. De BOL koppeling is voor ons een geweldige toevoeging."

Plaats op:
Datum: 5 februari 2010
Categorie: Technologie & Innovatie
Gerelateerde artikelen  
02-02-2018 Nieuws Carwise koppelt verhuurauto's aan autodeelplatform WeGo
01-02-2010 Nieuws RentWise sluit eerste gebruiker aan op Elena
08-01-2013 Nieuws Aanvraag MIA/VAMIL subsidies vereenvoudigd
23-12-2010 Nieuws C-Track koppelt track-and-trace aan navigatie
25-09-2013 Nieuws ALD en MB Financial Services over op nieuw kentekenproces
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,04 seconden.