Nieuws  
 

Ongeveer 3000 deelnemers in Eindhoven en Den Bosch nemen deel aan een proef met rekeningrijden. Daarbij krijgen ze ook zogenaamde incar-informatie over vrije parkeerplaatsen. De steden maken deel uit van zes gebieden waar het komende voorjaar geëxperimenteerd wordt met rekeningrijden.

De vakwebsite verkeerskunde.nl meldt dat geselecteerde automobilisten een kastje krijgen in de auto en een bepaald budget per maand. Wanneer een automobilist zijn auto gebruikt, wordt er afgeschreven. Het bedrag dat hij aan het eind van de maand nog overheeft, mag hij houden. De specifieke invulling, bijvoorbeeld welke wegen of tijdstippen duurder worden, wordt de komende tijd uitgewerkt. Het doel van de proef is om overheden een idee te geven hoe automobilisten gaan reageren op prijsprikkels.

In Noord-Brabant zal het kastje ook extra reisgerelateerde informatie geven, zoals de locatie van P+R-terreinen en beschikbare parkeerplaatsen in de steden Den Bosch en Eindhoven. Dat gebeurt door de informatie uit de PRIS-database (bekend van de parkeerinformatie op borden in steden) te integreren in het gebruikte navigatiesysteem.

Plaats op:
Datum: 16 februari 2010
Categorie: Overheid
Gerelateerde artikelen  
07-04-2011 Nieuws Vrije parkeerplaatsen in navigatie aangegeven
14-06-2012 Nieuws Ook spitsmijders gaan over naar gewoontegedrag
18-06-2012 Nieuws Camera’s op A2 speuren naar spitsmijdenkandidaten
11-01-2010 Nieuws Amsterdam start proef ‘rekeningrijden’
15-10-2009 Nieuws Proef met km-beprijzing is een succes
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,07 seconden.