Nieuws  
 

De wedstrijd De Zuinigste Rijder 2008 van SenterNovem is van start gegaan. Het is een afgeleide van de van ALD fuel race leasemaatschappij ALD Automotive.

De Zuinigste Rijder is met goedkeuring van ALD Automotive overgenomen door SenterNovem. Ook dit jaar is ALD Automotive als sponsor actief betrokken. Om bedrijven te stimuleren deel te nemen stelt ALD in samenwerking met SenterNovem een extra prijs beschikbaar voor het zuinigst rijdende team. Bij dit klassement strijden collega’s in teams van maximaal tien personen gezamenlijk tegen de andere collega’s of bedrijven om de titel Het Zuinigste Team 2008. (www.dezuinigsterijder.nl

De ALD Fuel Race is in 2005 ontstaan uit de focus op kostenbesparingen bij fleetmanagers. Brandstof beslaat inmiddels meer dan een kwart van de kosten van een leaseauto, dus een besparing levert direct voordeel op voor de werkgever. ALD Automotive heeft de wedstrijd ook al georganiseerd in Zweden en Denemarken. Het doel van de wedstrijd is alle automobilisten in Nederland kennis te laten maken met een nieuwe rijstijl om zuiniger en milieubewuster te rijden. Belangrijke kenmerken hiervoor zijn onder andere sneller doorschakelen en maandelijks de bandenspanning controleren.

Dat de campagne van Het Nieuwe Rijden succesvol is blijkt wel uit de cijfers. Uit onderzoek van Goudappel Coffeng zou blijken dat ruim een derde (35 procent) van de Nederlandse automobilisten de nieuwe rijstijl al toepast. Indien dit percentage doorgroeit naar de helft, wordt anderhalf miljoen ton CO2-uitstoot voorkomen, berekende ALD.  

Bron: AM

Plaats op:
Datum: 28 februari 2008
Bron: ALD Automotive
Gerelateerde artikelen  
12-04-2018 Nieuws Tech Campus team racet met waterstofauto
21-08-2018 Nieuws ALD Automotive tekent sponsordeal met Nuon Solar Team
21-12-2010 Nieuws Truckers bezig met milieu en brandstofbesparing
23-09-2016 Nieuws Organisaties maken structureel kwart minder autokilometers
01-09-2008 Nieuws Arval hoofdsponsor EcoTour 2008
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,03 seconden.