Nieuws  
 

Dunlop lanceert de SP StreetResponse zomerband speciaal ontwikkeld voor kleine stadsauto's en levert, volgens de producent, uitstekende prestaties in zowel droge als natte weersomstandigheden. Tevens heeft deze band een lage rolweerstand. De nieuwe Dunlop SP StreetResponse is de eerste standaard band met zogenaamde Touch Technology.

Dunlop's Touch Technology combineert een aantal bandentechnologieën zoals Multi Radius Tread Technology (MRT), een specifiek hielzitting systeem, een vlakker loopvlakprofiel en een asymmetrisch loopvlakdesign met een variabel negatief profielaandeel. Deze technologie moet zorgen voor een beter weggevoel, een verbeterde stuurprecisie en een grotere stabiliteit in bochten. Ook is de grip op een droog wegdek verder toegenomen.

"De nieuwe Dunlop SP StreetResponse is de juiste band voor bestuurders van compacte auto's die vooral in een stadsomgeving rijden. Zowel bij droog als bij nat weer," zegt Frederic Schilling, Dunlop brand director voor Europa, het Midden Oosten en Afrika.

Het geoptimaliseerde ontwerp van het loopvlak van de nieuwe Dunlop SP StreetResponse moet zorgen voor een efficiënte afvoer van het water, een betere grip en uitstekende remprestaties op een nat wegdek. De brede groeven, zowel overdwars als in lengterichting, zorgen voor een maximale afvoer van water, waarbij de kans op aquaplaning drastisch vermindert.

Een combinatie van dwarsprofielgroeven en inkepingen in twee richtingen in het centrale loopvlakdeel zorgen voor een betere grip in bochten op natte weggedeeltes, zegt Dunlop. De L-vormige en Z-vormige dwarsgroeven op de band komen de acceleratie en het remmen op een nat wegdek ten goede.

De nieuwe Dunlop SP StreetResponse heeft ook een extra functionele, geavanceerd polymeer loopvlakcompound die zorgt voor een betere grip bij nat weer, zonder dat de rolweerstand negatief wordt beïnvloed. Extra functioneel polymeer zorgt voor een versterkt verband tussen de silica en het polymeer en een betere verdeling van de silica in het compound. Dit resulteert in minder energieverlies voor een lage rolweerstand.

De nieuwe Dunlop SP StreetResponse is beschikbaar in meerdere maten.

Plaats op:
Datum: 14 april 2010
Bron: Dunlop Tires Nederland
Gerelateerde artikelen  
01-04-2010 Nieuws Nieuwe Dunlop SP QuattroMaxx – met Pininfarina design
05-03-2010 Nieuws Goodyear band speciaal voor elektrische auto’s
02-03-2016 Nieuws Apollo Vredestein lanceert nieuwe premium zomerband
21-03-2011 Nieuws Nieuwe Goodyear band voor kortere remweg
06-09-2019 Nieuws Nieuwe gravel all-rounder van Vredestein
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,11 seconden.