Nieuws  
 

Renault toont de definitieve elektrische Fluence ZE en Kangoo Express ZE. Beide wagens komen volgend jaar op de markt maar de orderboeken staan nu al open voor particulieren, zakelijke rijders en fleetowners, meldt Renault.

Renault is van mening dat tegen 2020 elektrische auto's tien procent uitmaken van de wereldmarkt. De Alliantie Renault Nissan investeert vier miljard euro in het zogeheten Zero Emission programma waarbij tweeduizend medewerkers van Renault en Nissan onafgebroken werken aan de ontwikkeling van elektrische auto's.

RENAULT FLUENCE Z.E.
Na de Fluence Z.E. Concept op de beurs van Frankfurt in 2009 presenteert Renault nu de definitieve versie van de Fluence Z.E. die vanaf 2011 in Europa en Israël op de markt komt. De Fluence Z.E. is de eerste seriegeproduceerde elektrische sedan in het C-segment. De auto is bestemd voor particulieren, zakelijke rijders en fleetowners. In alle gevallen zijn dit mensen die een ruime auto willen die hun status weerspiegelt en bovendien zuinig en milieubewust is.

RENAULT KANGOO EXPRESS Z.E.
Ook de definitieve versie van de Kangoo Express Z.E. wordt nu gepresenteerd nadat in december de prototypes van deze auto zijn onthuld tijdens de VN klimaatconferentie in Kopenhagen. De Kangoo Express Z.E. komt in het eerste kwartaal van 2011 op de markt in een versie met een actieradius van 160 kilometer. De elektrische versie van de Kangoo Express is net zo praktisch als de uitvoering met verbrandingsmotor: hij heeft eenzelfde laadruimte van 3 tot 3,5 m3, eenzelfde laadvermogen van 650 kilo en eenzelfde mate van comfort. Daarbij rijdt hij stil en soepel met een behoorlijk koppel vanaf de start, heeft hij een goede kilometerkostprijs én uiteraard het grote voordeel van de zero emission.

Plaats op:
Datum: 16 april 2010
Categorie: Technologie & Innovatie
Bron: Renault Nederland
Gerelateerde artikelen  
04-03-2010 Nieuws Avis en Renault-Nissan in elektrische auto’s
03-11-2010 Nieuws Athlon:100 Renault Fluence ZE’s voor Rabobank
15-01-2013 Nieuws Laad.nl: 26 Nissan Leafs als occasion te koop
22-12-2011 Nieuws Rabobank neemt eerste electrische Renaults in ontvangst
26-04-2011 Nieuws Stichting E-laad en Renault-Nissan voor 100% EV
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,05 seconden.