Nieuws  

De nieuwe Algemeen Directeur van BMW Group Nederland, Jan-Christiaan Koenders (45), opende afgelopen vrijdag de handelsdag op het Damrak met de traditionele gongslag. Aanleiding hiervoor was de aankomst van het eerste exemplaar van de nieuwe hybride BMW 7 Serie in Nederland. BMW laat een duidelijk geluid horen als het gaat om duurzaamheid binnen de auto-industrie.

"De nieuwe BMW ActiveHybrid 7 heeft met zijn 8-cilinders het vermogen van een 12-cilinder, maar slechts het gebruik van een 6-cilinder," zo vertelt Koenders. "Daarmee bewijst BMW dat het plezier van autorijden uitstekend is te combineren met lagere emissies en brandstofverbruik."

BMW staat al jaren bovenaan de Dow Jones Sustainability Index binnen de auto-industrie.

Ook beide hybride top modellen hebben wederom een groen energielabel. Alle modellen van BMW zijn uitgevoerd met EfficientDynamics, het pakket maatregelen dat prestaties verhoogt en tegelijkertijd verbruik reduceert. BMW Group heeft in Europa een gemiddelde CO2 uitstoot van 150 gram, een reductie van maar liefst 25% t.o.v. 1995. Voor 2020 streeft BMW Group naar nog eens minimaal 25% reductie.

Naast de ontwikkeling van hybride motoren heeft BMW ook stappen gezet op het gebied van 100% elektrisch rijden. Voorbeelden hiervan zijn de elektrische MINI E en onlangs aangekondigde elektrische BMW 1 Serie ActiveE.

Jan-Christiaan Koenders volgde op 1 februari Arjen de Jong (61) op als Algemeen Directeur van BMW Group Nederland. Koenders was hiervoor actief als Vice President Brand Steering, Brand Management BMW and Marketing Services bij BMW AG in München. Als hoogste marketingman op het hoofdkantoor was hij verantwoordelijk voor de succesvolle wereldwijde introductie van EfficientDynamics en nauw betrokken bij de duurzame koers van BMW met als duidelijke doelstelling het combineren van rijplezier en duurzaamheid.

Plaats op:
Datum: 19 april 2010
Bron: BMW Group Nederland - BMW
Gerelateerde artikelen  
10-09-2010 Nieuws BMW opnieuw verkozen tot meest duurzame autofabrikant
26-03-2012 Nieuws BMW levert dertig elektrische ActiveE's af aan klanten
18-05-2011 Nieuws BMW en Siemens in wedstrijd voor geluid elektrische auto’s
27-08-2012 Nieuws BMW opent eigen rijvaardigheidcentrum
07-07-2011 Nieuws Klantbeoordelingen BMW en Mini gaan online
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,03 seconden.