Nieuws  
 

Tesla Motors en Toyota Motor Corporation zijn voornemens om intensief samen te werken bij de ontwikkeling van nieuwe, betaalbare volledig elektrische auto's. Toyota neemt daartoe een belang van 50 miljoen dollar in Tesla, dat bekend is geworden door de productie van krachtige volledig elektrische sportauto's. Ook willen Tesla en Toyota samen onderdelen ontwikkelen en werken aan het opzetten van productielijnen en technische ondersteuning.

‘De technologie die Tesla heeft ontwikkeld heeft heel veel potentieel en ik ben bijzonder onder de indruk van Tesla's toewijding op het gebied van monozukuri; Toyota's aanpak van de productie', legt Toyota president Aiko Toyoda de voorgenomen samenwerking uit. ‘Ik ben er van overtuigd dat het partnership met Tesla én de intensieve samenwerking in een joint venture ons beide sterker maakt.'

Tesla wil leren van Toyota's kennis en expertise
‘Toyota is een bedrijf dat gebaseerd is op innovatie, kwaliteit en inzet voor duurzame mobiliteit. Het is een eer en een krachtige bevestiging van onze technologie dat Toyota kiest om te investeren in Tesla', stelt Tesla CEO en medeoprichter Elon Musk. "We kijken ernaar uit om te leren en te profiteren van de kennis van Toyota, hun fabricagemethodiek en hun productie-expertise."

Inmiddels heeft Toyota al meer dan 2,4 miljoen schone Full Hybrids gebouwd. Bovendien is Toyota vorige maand begonnen met een pilot van Full Hybrid Plug-in Prius'en en tegen 2012 wil Toyota de eerste volledige EV's op de markt te brengen. Tesla wil op zijn beurt betaalbare elektrische auto's gaan produceren. Door nauw samen te werken, zien beide partijen grote synergievoordelen. De exacte invulling van het partnership wordt de komende tijd bekeken.

Plaats op:
Datum: 21 mei 2010
Bron: Toyota
Gerelateerde artikelen  
04-02-2011 Nieuws Toyota toont Prius MPV op Geneve
18-02-2011 Nieuws Toyota onthult eerste elektrische auto
11-08-2010 Nieuws Toyota verkoopt in Nederland 30.000e hybrideauto
07-10-2010 Nieuws Productie Prius passeert mijlpaal van 2 miljoen
12-04-2011 Nieuws Microsoft en Toyota samen in nieuwe telematica
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,08 seconden.