Nieuws  

Het aantal zakelijke kilometers dat in Nederland wordt afgelegd per trein, OV-fiets, taxi, pool- en huurauto's en P+R-parkeren is fors gestegen. Uitgever van mobiliteitskaarten Mobility Mixx verwerkte in 2009 45 miljoen zakelijke kilometers, dat is 60% meer dan in 2008.

De laatste jaren is er een duidelijke trend zichtbaar, steeds meer bedrijven gaan bewuster en duurzamer om met mobiliteit. Ook spelen kosten en productiviteit steeds vaker een rol in de vervoerskeuze van werkgevers en werknemers. Reizen met door de werkgever ter beschikking gestelde faciliteiten (mobiliteitskaart in combinatie met poolauto's) is goedkoper en bespaart de werknemer vaak veel reistijd.

Steeds vaker verlangen werkgevers van hun werknemers dat ze een bewuste vervoerskeuze maken voor zakelijke reizen. Daarom bieden steeds meer werkgevers alternatieven voor de privéauto aan, zoals een mobiliteitskaart, waarmee een werknemer ook gebruik kan maken van een schone (elektrische) poolauto, de trein, taxi's, OV-fietsen en P+R-parkeren. De grootste universele aanbieder van mobiliteitskaarten Mobility Mixx - dat 70.000 zakelijke gebruikers bedient - zag in 2009 het aantal verwerkte kilometers met 60% stijgen tot 45 miljoen.

Ruime vervoerskeuze bespaart bedrijven geld
Iedere dag rijden 2,8 miljoen Nederlanders in de spits naar hun werk, waarvan het merendeel in de file staat. 20% werknemers heeft wel eens overdag een auto voor het werk nodig en komt daarom ook met de auto naar zijn werk. 50% laat die auto spontaan thuis als de werkgever en toereikend alternatief biedt: een mobiliteitskaart voor OV in combinatie met poolauto's op de bedrijfslocatie.

In de laatste jaren treedt er een vergroening op bij bedrijven, daardoor groeit het aantal zakelijke kilometers dat Mobility Mixx verwerkt enorm. Een mobiliteitskaart, waarmee de werknemer uit allerlei vervoersmiddelen kan kiezen, vergroot de productiviteit van de werknemers en verlaagt de vervoerskosten voor de werkgevers. Dat is ook goed nieuws voor de files, die worden hierdoor minder. Naast reisoplossingen, is een voorbeeld van slimmer werken het telefonisch vergaderen, dat in samenwerking met Genesys/Intercall - 's werelds grootste aanbieder van teleconferencing - wordt aangeboden.

Paul Dam, vervoerseconoom en directeur van Mobility Mixx: "Wij vervoeren zelf geen reizigers, maar kopen de diensten in bij vervoerders. Daarbij realiseren wij overigens wel interessante volumekortingen voor onze klanten. OV en brandstof op één pas, ontwikkeld in samenwerking met Travelcard, is ook een mooi voorbeeld hoe onze dienstverlening verder gaat dan anderen."

 

Plaats op:
Datum: 15 juni 2010
Categorie: Markt en onderzoek
Bron: Mobility Mixx
Gerelateerde artikelen  
24-07-2010 Nieuws Mobility Mixx sluit overeenkomst AMEX
24-07-2010 Achtergrondartikelen Mobility Mixx sluit overeenkomst AMEX
16-11-2010 Nieuws Bedrijfsleven kan tot 1,4 miljard besparen op vervoer
01-04-2011 Nieuws Mobility Mixx verwerkt 50 miljoen zakelijke kilometers
10-04-2009 Nieuws Mega groei Mobility Mixx
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,09 seconden.