Nieuws  
 

SCA Consumer Benelux, de producent van Libresse, Libero, Tena, Edet, Tempo en Plenty, gaat vanaf 1 augustus als eerste retail leverancier al haar retailproducten honderd procent CO2 neutraal distribueren, meldt Duurzaamnieuws.nl. SCA is hiervoor een samenwerking aangegaan met een selecte groep transporteurs onder de naam ‘Green Care Transport'.

"Primaire doel is dat de CO2 uitstoot van alle transport wordt gereduceerd aan de hand van reductiedoelstellingen, een concreet actieprogramma voor transporteurs en investeringen in duurzame energieprojecten," aldus Riny Strik, regional director Business Logistics bij SCA en bedenker van het concept. Het streven van SCA is dat meer transporteurs, leveranciers en retailers gebruik gaan maken van het ‘Green Care Transport' programma. Hiervoor heeft SCA een ‘roadbook' ontwikkeld waarbij stapsgewijs wordt uitgelegd hoe een partij kan toetreden tot het initiatief.

Klimaat en transportkosten hand in hand
Samenwerking en transparantie in de gehele keten zijn voorwaarden om binnen de groep tot zo veel mogelijk CO2 reductie te komen. Dit heeft positieve gevolgen voor het klimaat en daarnaast zullen de transportkosten (zoals het optimaliseren van vrachtwagenbelading en beperken van onnodig leeg transport) dalen. Samenwerking betekent dan ook dat SCA (en andere deelnemers) uitsluitend distribueert via een vaste poule van duurzame transporteurs.

Connekt Duurzame Logistiek
Het Connekt-programma Duurzame Logistiek juicht dit initiatief van SCA van harte toe omdat het concept ‘Green Care Transport' een concrete invulling is van instrumenten die het programma eerder lanceerde, zoals Green Order en Green Tender.

Plaats op:
Datum: 21 juni 2010
Categorie: Mobiliteit
Bron: Duurzaamnieuws.nl
Gerelateerde artikelen  
14-06-2010 Nieuws Nieuwe website voor emissieberekening
09-11-2012 Nieuws Ministerie I&M in de prijzen om CO2-inspanning
21-09-2012 Nieuws Bestelbussen PostNL in Leeuwarden over op groengas
28-05-2013 Nieuws Ecomobiel ‘verbreedt’ met nieuwe beurs: ecologistiek
14-03-2013 Nieuws Lean and Green Solutions-certificaat voor TomTom
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,05 seconden.