Nieuws  

Prodrive Race & Rally School biedt automobilisten de kans om in slechts drie dagen autocoureur te worden. Eind oktober start weer een nieuwe racecursus waarmee een Nederlandse én Europese racelicentie kan worden gehaald. De training is niet alleen bedoeld voor thrillseekers die zich op het circuit willen bewijzen, maar ook voor auto-enthousiastelingen die de potentie van hun auto willen ontdekken.

De driedaagse racecursus van Prodrive Race & Rally School, onderdeel van Prodrive Training in Lelystad, begint op woensdag 27 oktober 2010. De training kent een slagingspercentage van 98%. Dat hoge percentage is onder meer een gevolg van de persoonlijke aandacht die als een rode draad door de racecursussen van Prodrive Race & Rally School loopt.

Professionele begeleiding
De instructeurs van Prodrive Race & Rally School nemen per cursus maximaal zes deelnemers onder hun hoede, zodat elke deelnemer verzekerd is van een professionele en intensieve begeleiding. Alle instructeurs hebben hun sporen in de autosport ruimschoots verdiend en blijven gedurende de gehele racecursus bij hun ‘pupillen'. Het instructeurteam bestaat o.a. uit Nelson van der Pol, Kevin Abbring, Michael Koel en Elran Nijenhuis. Meervoudig Nederlands rallykampioen en directeur van Prodrive Training Paul Maaskant begeleidt de aspirant-coureurs.

Mark Maaskant van Prodrive Training benadrukt dat de racecursus niet alleen bedoeld is voor mensen die de droom hebben de volgende Michael Schumacher of Felipe Massa te worden. Deze training is ook uitermate geschikt voor automobilisten die het beste uit hun auto willen halen. We leren de deelnemers de grenzen opzoeken van wat de auto allemaal kan en verhogen daarmee het rijplezier. Het hebben van een sportauto is daarbij leuk, maar niet noodzakelijk; met een moderne middenklasser kun je al behoorlijk snel de bocht om!'

Deelnemers die liever niet in hun eigen auto willen racen, kunnen via Prodrive een SEAT Ibiza TDI uit de SEAT Cupra Cup of een volledig geprepareerde BMW 3-Serie huren.

Vrijblijvend examen

De racecursus van Prodrive Race & Rally School omvat praktijk- en theoriegedeelten. Deelnemers leggen minimaal duizend kilometer - niet zelden vierhonderd kilometer per dag! - af op het TT Circuit Assen waar Prodrive Race & Rally School de racecursus verzorgt. Onderwerpen die in de racecursus aan bod komen zijn onder meer: schakel- en bochtentechniek, rem- en uitwijkoefeningen, ‘sideflipping' en algehele voertuigbeheersing. Twee proefexamens maken deel uit van het cursusprogramma. De racecursus wordt afgesloten met een vrijblijvend praktijk- en theorie-examen afgenomen door de Licentie Commissie van de KNAC Nationale Autosport Federatie (KNAF).

De prijs van de driedaagse racecursus bedraagt 1.495,00 euro* (incl. BTW). Dat is exclusief huurauto en de examens. Prodrive Training biedt tevens een arrangement aan met verblijf in een hotel nabij het TT Circuit Assen. Meer informatie over de racecursus van de Prodrive Race & Rally School is te vinden op http://www.raceschool.nl/.

Plaats op:
Datum: 2 juli 2010
Categorie: Aanbiedingen & Acties, Rijvaardigheid / verkeersveiligheid
Gerelateerde artikelen  
14-01-2019 Nieuws Van Prodrive Training naar Prodrive Academy
11-08-2008 Nieuws Rijden nieuwe stijl trekt meer deelnemers
02-12-2010 Nieuws Boek ‘Rijvaardigheden’ vertelt alles over autorijden
05-01-2012 Nieuws Rijtraining zorgt voor 16% CO2-reductie bij bouwproject
12-08-2011 Nieuws Prodrive start praktische online training voor leaserijder
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
ďż˝ 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,04 seconden.