Nieuws  

Klanten van Mobility Mixx, de grootste aanbieder van zakelijke mobiliteitsoplossingen in Nederland, kunnen vanaf nu ook internationale treinreizen boeken met hun mobiliteitskaart. Hiertoe heeft het bedrijf een overeenkomst gesloten met American Express (AMEX) die toegang heeft tot alle internationale treinaanbieders in Europa. Mobility Mixx is de eerste aanbieder van mobiliteitskaarten die deze dienst aanbiedt en breidt hiermee haar dienstverlening richting zakelijke reizigers nog verder uit. Internationaal reizen is op dit moment 4% van het totale zakenreisbudget[1], maar doordat Nederland nu aangesloten is op het hogesnelheidsnet verwacht de zakenreizenmarkt dat dit percentage de komende tijd fors zal toenemen.

Mobility Mixx merkt dat zakelijke klanten bewuster bezig zijn in de keuze van mobiliteit. Kosten en productiviteit spelen steeds vaker een rol in de vervoerskeuze van werkgevers en werknemers. Reizen met door de werkgever ter beschikking gestelde faciliteiten (mobiliteitskaart in combinatie met poolauto's) is goedkoper en bespaart de werknemer vaak veel reistijd. In de afweging tussen tijd, kosten en milieu is de trein een goede optie. De trein is snel, rijdt frequent en brengt de zakelijke reiziger dichter bij de eindbestemming. Een aantal voordelen van internationaal treinen zijn dat het kopen van een ticket tot zeer kort voor vertrek kan en de wachttijden vergeleken met het reizen per vliegtuig veel korter zijn, daarnaast hoeft men niet uren van te voren op het station aanwezig te zijn wat wel geldt bij vliegvelden.

Paul Dam, vervoerseconoom en directeur van Mobility Mixx: "Nu Nederland is aangesloten op het hogesnelheidsnet kunnen wij de zakelijke reiziger internationaal treinen aanbieden. Zakelijke reizigers kunnen doormiddel van deze dienst nog bewuster omgaan met kosten en productiviteit. Door de samenwerking met de AMEX kunnen wij de internationaal zakelijke reiziger nog meer gemak aanbieden. AMEX heeft toegang tot alle aanbieders, zodat voor de reiziger de optimale reisroute kan worden geadviseerd. Bijkomend voordeel van internationaal treinen is het lage energieverbruik en de lagere uitstoot van CO2".

Uit STREAM een recente studie van CE Delft blijkt dat voor lange afstanden de trein één van de zuinigste vervoermiddel is. Ook blijkt dat de CO2 uitstoot van een reis met het vliegtuig wel 4 tot 5 keer hoger is dan die van een reis per trein.

Plaats op:
Datum: 24 juli 2010
Categorie: Mobiliteit
Bron: Mobility Mixx
Gerelateerde artikelen  
24-07-2010 Achtergrondartikelen Mobility Mixx sluit overeenkomst AMEX
15-06-2010 Nieuws Aantal ‘groene’ zakelijke kilometers groeit explosief
16-11-2010 Nieuws Bedrijfsleven kan tot 1,4 miljard besparen op vervoer
31-01-2013 Nieuws Mobility Mixx lanceert nieuwe zakelijke OV-chipkaart
10-04-2009 Nieuws Mega groei Mobility Mixx
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,12 seconden.