Nieuws  

Honda wil zich de komende tien jaar toeleggen op het ontwikkelen en bouwen van innovatieve, milieuvriendelijke, betaalbare compacte auto's. Aldus Takanobu Ito, president en CEO van Honda, tijdens een presentatie over de strategische koers van het merk.

Om ook in de toekomst snel en adequaat te kunnen reageren op voortdurend veranderende marktomstandigheden, zal Honda volgens Takanobu Ito nog meer dan voorheen de focus leggen op de wensen en verwachtingen van onze klanten.

Uitbreiding van hybridegamma
Als uitvloeisel van de door Takanobu Ito gepresenteerde toekomstvisie breidt Honda het huidige gamma van hybridevoertuigen in Japan de komende jaren uit met een aantal nieuwe, voornamelijk compacte modellen. ‘Daarbij wordt de volgende generatie van de Civic Hybrid uitgerust met een compacte lithium-ion-accu met een grote capaciteit. Deze werd ontwikkeld door BlueEnergy, een joint venture van Honda en GS Yuasa', vervolgt Ito. ‘Ook werken we aan een nieuwe plug-in hybride aandrijflijn voor onze middelgrote en grote modellen'. Vanaf 2012 zullen de eerste modellen hiervan op de markt komen. Deze komen het eerst beschikbaar in Japan en de Verenigde staten.

Elektrische auto
Door de ervaring opgedaan met de ontwikkeling van de brandstofcel is Honda in staat om al in 2012 een volledig elektrisch aangedreven auto te introduceren. Deze is in eerste instantie bestemd voor Japan en de Verenigde Staten.

Nieuwe generatie motoren
Behalve aan nieuwe vormen van hybridesystemen werkt Honda momenteel ook aan de ontwikkeling van een kleinere dieselmotor, die naast de 2,2-liter i-DTEC-motor leverbaar zal zijn. Deze nieuw ontwikkelde dieselkrachtbron maakt vanaf 2012 zijn opwachting in modellen die bestemd zijn voor de Europese markt. Verder introduceert Honda vanaf 2012 een nieuwe generatie benzinemotoren en transmissies die in belangrijke mate zullen bijdragen aan het verlagen van brandstofverbruik en emissies.

Motorfietsen
Honda introduceert de EV-neo, een elektrische scooter die voor het eerst te zien was op de Tokyo Motorshow. In eerste instantie wordt de EV-neo aangeboden via een leaseprogramma voor bedrijven dat in december 2010 van start gaat. Na verdere ontwikkeling en kostenreducering zal de EV-neo aan het grote publiek worden geïntroduceerd.

In 2011 komt Honda eveneens met een nieuw type elektrische motorfiets voor de Chinese markt.

Plaats op:
Datum: 22 juli 2010
Bron: HONDA Nederland B.V.
Gerelateerde artikelen  
02-07-2013 Nieuws Honda samen met GM in brandstofceltechnologie
06-12-2011 Nieuws Zeer zuinige diesel voor Honda Civic
12-10-2012 Nieuws Honda in 2015 met brandstofcelauto op de markt
29-07-2012 Nieuws Gratis Honda Assistance bij onderhoudsbeurt
18-03-2013 Nieuws Autotrust: Honda bouwt meest betrouwbare motoren
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,09 seconden.