Nieuws  
 

Morgen staan 25 elektrische voertuigen aan de start van de eerste editie van de ‘Elektrische Rally' in Nederland. De auto's van het type Volkswagen Golf en Daihatsu Sirion 2 starten om 14.30 uur voor een anderhalf uur durende ludieke toertocht in de omgeving van Kootwijk.

Organisator Essent nodigt iedereen van harte uit om aanwezig te zijn bij de start van deze e-rally. Niet eerder kwamen er zoveel elektrische auto's en bestuurders bij elkaar in Nederland. Autocoureur Jan Lammers zal het startschot geven en om 14.00 uur zijn plannen voor een nieuwe elektrische raceklasse toelichten.

Grootste vloot
‘Sinds we twee jaar geleden aankondigden de introductie van elektrisch vervoer in Nederland te versnellen, is er veel gebeurd', vertelt Kjell Biezen, directeur Electric Transportation van Essent. ‘Met deze unieke en ludieke e-rally laten we opnieuw zien dat elektrisch vervoer op grote schaal mogelijk is en dat we de grootste vloot van e-auto's hebben.'

Grote stappen
De e-rally is een ludieke manier om met aanwezigen te discussiëren over de grote stappen die gezet zijn in Nederland wat betreft elektrisch vervoer. Ook worden de nieuwste producten van Essent voor de Nederlandse markt gepresenteerd: een oplaadpaal voor de openbare ruimte en een oplaadpunt voor thuis of op kantoor.

In gesprek
Tijdens de e-rally zullen Essent-medewerkers die al elektrisch rijden in gesprek gaan met onder andere beleidsmakers van gemeentes en provincies over de rol die elektrisch rijden in Nederland inneemt en de realisatie van publieke oplaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen. Gezamenlijk zullen kansen, barrières en oplossingen worden geïnventariseerd en ervaringen uit de praktijk worden gedeeld.

Jan Lammers
Voorafgaand aan de e-rally is er gelegenheid om met de deelnemers en Jan Lammers te spreken over onder andere rijervaringen, ontwikkeling van elektrische voertuigen en andere praktische zaken die met elektrisch rijden te maken hebben. Ook is er de mogelijkheid om mee te rijden in de spectaculaire Tesla Roadster.

Programma
14.00 uur presentatie Jan Lammers over ontwikkelingen nieuwe elektrische autoraceklasse
14.30 uur start e-rally
16.00 uur prijsuitreiking en borrel
17.30 uur einde programma

Locatie e-rally
Natuurcamping Harskamperdennen, Houtvester van 't Hoffweg 25, Kootwijk.

Plaats op:
Datum: 26 augustus 2010
Bron: Essent
Gerelateerde artikelen  
30-08-2010 Nieuws Essent wil meer oplaadpunten
23-03-2011 Nieuws Bedrijfsleven in eerste elektrische rally
13-09-2012 Nieuws Alphabet sponsor Professional Passionates Electric Rally
18-05-2016 Nieuws Fleetmatics sponsort wereldrecordpoging elektrisch rijden van E-xpeditie.nl
03-05-2011 Nieuws Mercedes met aardgastruck op ecomobiel Rally
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,2 seconden.