Nieuws  
 

Twee nieuwe mobiliteitsprojecten op het Bio Science Park in Leiden: ondernemersvereniging Bio Science Park Leiden (OV BSP) laat sinds gisteren een shuttlebus van en naar het NS-station Leiden Centraal rijden. Ook ging het deelautoconcept Drive CarSharing van start.

Wethouder Robert Strijk heeft het officiële startsein gegeven. Voor de shuttlebus wordt samengewerkt met De Nieuwe Koetsiers. De bus is geleverd door AutoRent Huurmij. Dat bedrijf verzorgt tevens de pool-auto's van het deelautoconcept Drive CarSharing. Verspreid over het park staan auto's opgesteld die van achter het bureau gereserveerd kunnen worden.

"De twee mobiliteitsprojecten leveren een bescheiden maar waardevolle bijdrage aan het zoveel mogelijk beperken van verkeersstromen," benadrukte voorzitter Toon Stegmann van de OV BSP bij de start. Wel heeft hij gemengde gevoelens over de noodzaak: "Er rijden nog steeds geen snelle en comfortabele elektrische voertuigen over het BSP."

Het Drive CarSharinngconcept kiest uitsluitend voor de zuinigste auto's in de diverse klassen. Gestart wordt er met drie auto's die permanent op het park staan gestationeerd. "De kilometers worden gereden met zo min mogelijk CO2-uitstoot. De uitstoot die overblijft wordt vervolgens volledig gecompenseerd door middel van ons partnership met de Climate Neutral Group" zegt Ralph Mors, commercieel directeur van AutoRent Huurmij. Voor een paar euro per uur is het mogelijk over een auto te beschikken. De abonnementkosten gaan vanaf vijf euro per maand. "Bewust laagdrempelig ingezet en geënt op betalen bij gebruik."

Meerdere bedrijven zouden zich hebben aangemeld. Als de pilot het beoogde succes krijgt, zal het aantal auto's snel verder worden uitgebreid waardoor de dekking over het park beter wordt. Ook wordt er aan een plan gewerkt om volledige elektrische auto's te gaan inzetten, waar mogelijk met subsidie.

Plaats op:
Datum: 9 september 2010
Categorie: Mobiliteit
Bron: Sleutelstad
Gerelateerde artikelen  
06-07-2011 Nieuws Park-line introduceert mobiel parkeren bij Schiphol
17-03-2010 Nieuws Rijbewijs gehaald? Gratis abo voor deelauto
19-05-2017 Nieuws Amsterdam Science Park introduceert deelauto’s
19-02-2010 Nieuws Subsidie voor Drive CarSharing in Amsterdam
24-10-2007 Nieuws Carsharing met A label
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,05 seconden.