Nieuws  
 

Saab Automobile en American Axle Manufacturing (AAM) kondigen de oprichting aan van een bedrijf in mede-eigendom voor de techniek, ontwikkeling en marketing van elektrische vierwielaandrijving en elektrische en hybride aandrijflijnen. De nieuwe firma, e-AAM Driveline Systems genaamd, is gevestigd in Trollhättan. De joint venture start op 1 oktober. Ook werd vandaag bekend dat Saab en BMW gaan samenwerken.

e-AAM zal een innovatieve, elektrische vierwielaandrijving ontwikkelen en aanbieden in een volledig servicepakket. Deze elektrische vierwielaandrijving kan gemakkelijk geïntegreerd worden op bestaande platformen, zonder grote aanpassingen aan architectuur en carrosserie. Saab zal een klant worden van e-AAM Driveline Systems, en componenten aanschaffen die gebruikt zullen worden in de volgende generatie van Saabs vanaf 2012. Het nieuwe bedrijf zal ook zijn kennis en geavanceerde producten aanbieden aan andere autofabrikanten.

Innovatief
Tijdens de aankondiging van de oprichting van e-AAM Driveline Systems, zei Jan Åke Jonsson, CEO van Saab Automobile: "Voor Saab is de aankondiging van deze samenwerking een grote stap voorwaarts in de richting van een succesvolle toekomst als onafhankelijk bedrijf. Saab is momenteel leider in z'n klasse met het innovatief Cross Wheel Drive System (XWD). De nieuwe elektrische vierwielaandrijving zal onze leiderspositie versterken met de nieuwe generatie Saabs. Deze joint venture zal de expertise van Saab en de kennis, productie en marketingkwaliteiten van AAM combineren, wat zal leiden tot een sterk samenwerkingsverband."

Hybride aandrijflijnen
Richard E. Dauch, gedelegeerd bestuurder, voorzitter en medeoprichter van American Axle Manufacturing, zei: "AAM is blij met deze nieuwe joint venture met Saab. e-AAM zal dankzij de uitmuntende competenties van beide bedrijven state-of-the-art elektrische en hybride aandrijflijnen ontwikkelen. Zo kan e-AAM inspelen op de behoefte van internationale OEM's, om het brandstofverbruik, de rijeigenschappen en de algemene prestaties van hun producten te verbeteren. De nieuwe en innovatieve producten die door e-AAM ontwikkeld zullen worden, alsook de nieuwe klanten die bediend zullen worden door deze joint venture, maken deel uit van het strategisch initiatief van AAM om onze business uit te breiden en te diversifiëren."

De NOS meldt vandaag bovendien dat Saab en BMW zouden gaan samenwerken; aanstaande woensdag zou een megadeal worden gesloten. Het zou gaan om een 'spraakmakende overeenkomst op technologisch gebied'.

Saab zou technologie en onderdelen van BMW af gaan nemen. Eerder deze zomer werd al gespeculeerd over samenwerking tussen Saab en BMW bij de ontwikkeling van het nieuwe model 9-2.

Plaats op:
Datum: 27 september 2010
Categorie: Technologie & Innovatie
Bron: Saab
Gerelateerde artikelen  
29-09-2010 Nieuws BMW gaat motoren leveren aan Saab
26-06-2012 Nieuws Rhenoy neemt technische voorraad van Saab over
02-02-2010 Nieuws Saab in 2012 weer winstgevend
09-11-2010 Nieuws Saab en Orde van Medisch Specialisten gaan samenwerken
08-03-2011 Nieuws Joint venture BMW en PSA
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,08 seconden.