Nieuws  
 

Euro NCAP bekroont tien veiligheidssystemen van auto's met de introductie van het label Euro NCAP Advanced. Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt op de Autosalon in Parijs. De veiligheidssystemen bieden een wetenschappelijk bewezen toegevoegde waarde bij het voorkomen van verkeersongevallen of het beperken van letsel bij de inzittenden.

Het nieuwe label staat los van het bestaande sterrensysteem van Euro NCAP. Het is een stimulans voor autofabrikanten om deze innovaties op meer types auto's toe te passen. Ook informeert het consumenten over de nieuwste ontwikkelingen om auto's veiliger te maken.

Euro NCAP signaleert dat de auto-industrie actief bezig is om de veiligheid van auto's verder te verbeteren. Tegelijkertijd gaat de aandacht uit naar innovaties die auto's schoner en zuiniger maken.

De meeste van de nu beoordeelde veiligheidssystemen bestaan al enige jaren maar zijn op een beperkt aantal merken en types leverbaar. In de toekomst zullen ook compleet nieuwe technologieën worden beoordeeld. De veiligheidssystemen waarschuwen de bestuurder bijvoorbeeld als er zich iets in een dode hoek bevindt of als de auto niet op de eigen rijstrook blijft. Ook zijn er systemen die zelfstandig kunnen remmen als er gesignaleerd wordt dat een rem-ingreep noodzakelijk is terwijl de bestuurder niet reageert. Andere systemen zorgen dat veiligheidssystemen als gordels alvast aangetrokken worden en stoelen beter gepositioneerd worden als een aanrijding onvermijdelijk lijkt. Ook zijn er systemen die zelf een noodoproep doen en de locatie aangeven als een auto bij een
ongeval betrokken is.

De bekroonde veiligheidsystemen zijn:

- Audi Side Assist
- BMW Assist Advanced eCall
- Honda Collision Mitigation Braking System (CMBS)
- Mercedes-Benz PRE SAFE en PRE-SAFE BRAKE
- Opel Eye
- Peugeot Connect SOS
- Citroën Localized Emergency Call
- Volkswagen Lane Assist
- Volvo City Safety

Euro NCAP is een samenwerkingsverband van de ANWB en zijn Europese zusterclubs met de Nederlandse , Britse, Zweedse, Duitse, Franse en Catalaanse overheid, de Europese Commissie en de Europese consumentenclubs.

 

Plaats op:
Datum: 1 oktober 2010
Categorie: Technologie & Innovatie
Bron: ANWB
Gerelateerde artikelen  
13-03-2019 Nieuws SEAT Tarraco noteert hoogste Euro NCAP-veiligheidsscore
05-07-2017 Nieuws Automatic Emergency Braking detecteert zowel voetgangers als voertuigen
23-02-2011 Nieuws Maximale score Hyundai ix20 bij Euro NCAP
29-10-2018 Nieuws Maximale score voor nieuwe Lexus
22-02-2012 Nieuws ANWB: meeste geteste auto's halen vijf sterren
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,07 seconden.