Nieuws  

Athlon Car Lease zet vanaf vandaag de Tesla Roadster in voor het ontwikkelprogramma Athlon Charged. De auto vervangt daarmee de elektrische Lotus Elise. Athlon Charged is onderdeel van het Duurzaam Mobiliteitsplan, een initiatief om Nederland duurzaam en bereikbaar te houden.

In 2008 gaf de leasemaatschappij het startschot voor Charged met de inzet van de Elise. Doel van het programma is om elektrisch rijden mogelijk te maken voor haar klanten en leaserijders en om hen zoveel mogelijk te ontzorgen op het gebied van elektrisch rijden. Met de ervaringen uit dit programma kan de leasemaatschappij een goed totaalaanbod ontwikkelen voor e-mobility. Nu, twee jaar later, is Charged op het omslagpunt gekomen om naar de nieuwste generatie elektrische auto's te gaan.

Thomas Edens, manager Marketing Athlon Car Lease: "In het programma Charged doen we - in samenwerking met autofabrikanten, energieleveranciers en klanten - ervaring op met elektrische auto's in de praktijk. Door deze ervaring en kennis op het gebied van opladen, het gebruik van de auto en de kosten te delen, kunnen we een goed totaalaanbod ontwikkelen voor e-mobility. Zo kunnen we onze klanten ontzorgen op het gebied van elektrisch rijden."

Nieuwe generatie elektrische auto's

"Bij de start van Charged waren we nog afhankelijk van de op dat moment beschikbare ombouwauto's. De ervaring die we met deze auto's hebben opgedaan, zijn zeer relevant om een volwassen product aan te kunnen aanbieden. Met name technisch: hoe zit het met onderhoud, banden, accuproblemen en -storingen. Maar ook praktisch: hoe zit het met het opladen (laadpalen, laadpassen), hulpdienst, vakanties, etc.", aldus Edens.

Edens vervolgt: "Zoals bij alle nieuwe ontwikkelingen waren deze eerste elektrische voertuigen nog zeker niet perfect. We hebben gezien dat er met name op technisch vlak nog een ontwikkeling te maken was. Ook kostentechnisch waren de huidige elektrische auto's nog niet zo interessant. De nieuwe generatie modellen die eind dit jaar, begin volgend jaar op de markt komen zijn mooi, snel en sportief. Daarbij zullen de nieuwste elektrische auto's in de totale leasekosten juist goedkoper zijn. Zo bieden we de Nissan Leaf aan voor € 660,-."
"We overleggen nu veel met de merken hoe we gezamenlijk de nieuwe lichting elektrische voertuigen op de markt gaan brengen. Zo zijn we met Renault overeengekomen om gezamenlijk ontwikkelde innovatieve oplossingen aan te bieden aan onze klanten. Daarbij zal gebruik worden gemaakt van het personeel en de netwerken van beide partners. Athlon Car Lease ondersteunt het elektrische voertuigenproject van Renault", licht Edens toe.

Toekomst elektrisch rijden

Edens: "We zien echt toekomst in elektrisch rijden en steunen de plannen van de overheid hierin. We verwachten dat de besparing op brandstofgebruik en de hulp van de overheid met fiscale maatregelen, zoals vrijstelling van BPM en motorrijtuigenbelasting, zeker zullen bijdragen aan het succes. We verwachten vanaf 2011 een doorbraak en veel vraag naar elektrische voertuigen."
Meer informatie over Charged kunt u op onze website vinden.

Plaats op:
Datum: 18 oktober 2010
Categorie: Technologie & Innovatie
Bron: Athlon Car Lease Nederland B.V.
Gerelateerde artikelen  
13-04-2011 Nieuws Athlon Car Lease schaft 100 Opels Ampera aan
16-06-2010 Nieuws Athlon Car Lease leverancier elektrische auto’s Corus
03-12-2009 Nieuws Athlon en Renault gaan samenwerken
25-08-2011 Nieuws De Jager en Balkenende 'racen' elektrisch
30-09-2010 Nieuws Edens nieuwe marketingmanager Athlon Car Lease
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,15 seconden.