Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.
 

Het aantal kilometers per jaar waarbij het aantrekkelijker is om een auto te huren in plaats te bezitten, is de afgelopen vijf jaar fors gestegen. Het is dus voor meer mensen interessant geworden om te huren, zo becijferde BOVAG Verhuurbedrijven.

Het is een vooroordeel dat het huren van een auto alleen interessant is voor mensen die heel weinig kilometers per jaar rijden. Wie anno 2008 minder dan 8000 kilometer per jaar rijdt, en dat is grofweg zo'n 20 procent van de automobilisten, doet zijn portemonnee een plezier door waar nodig een auto te huren in plaats van er een te kopen. In 2002 lag dat omslagpunt nog bij 7000 kilometer per jaar. Het hogere omslagpunt is toe te schrijven aan de sterk stijgende kosten van autobezit.
Een automobilist die zo'n 5000 km per jaar rijdt, houdt tegenwoordig gemiddeld bijna duizend euro in zijn portemonnee, als hij huurt in plaats van koopt.

Noot redactie Autoleasewereld. Naast de gestegen vaste kosten van het auto bezit, onder andere de toegenomen HSB (bijna 10%) lijkt me naast het aantal kilometers, ook het aantal inzetdagen met name van belang. Indien je iedere dag 6 kilometer naar je werk rijdt en 6 kilometer terug (zo'n 2800 km per jaar) lijkt me huren niet persé veel gunstiger, zeker niet als je in het weekeinde ook nog naar je (schoon)ouders wil rijden 15 kilometer verderop.

Robert van Almkerk van BOVAG Verhuurbedrijven: 'Een auto huren is voor veel meer mensen een optie, dan algemeen wordt aangenomen. Daar komt bij: wie huurt, is flexibel. Je huurt op maat. Voor een korte rit in je eentje huur je een compacte auto. Als je op vakantie gaat met het gezin, huur je een grote stationwagon en als je moet verhuizen of klussen een bestelwagen. En wil je een keer met wapperende haren langs de boulevard rijden, dan huur je een kekke cabriolet.'
Omdat bij BOVAG zo'n 650 verhuurbedrijven zijn aangesloten en die bedrijven goed over het land zijn verdeeld, kun je in bijna elke woonplaats wel een auto huren. Van Almkerk: 'Daar komt bij dat als je een auto huurt, dat altijd een recent exemplaar is. Met een huurauto rijd je dus per definitie in een jonge auto die aan de laatste milieu- en veiligheidseisen voldoet.'

Bron : BOVAG Krant

Plaats op:
Datum: 14 mei 2008
Gerelateerde artikelen  
20-06-2016 Nieuws Met je leaseauto op vakantie of niet?
02-06-2010 Nieuws Consument kiest Autoverhuurder van het Jaar
15-11-2012 Nieuws Friesland Huur Autoverhuurder van het Jaar 2012/2013
18-03-2010 Nieuws Autoverhuurbedrijven positief over start 2010
29-09-2008 Nieuws Auto huren alleen met vingerafdruk
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,07 seconden.