Nieuws  
 

Toyota is de duurzaamste autofabrikant ter wereld. Dat blijkt uit de Green Rankings Global Companies 2010 van het toonaangevende magazine Newsweek. Van alle autofabrikanten behaalt Toyota wereldwijd de beste resultaten op het gebied van duurzaam ondernemen. Het overallklassement wordt aangevoerd door het technologieconcern IBM; Toyota bezet in dat klassement de zeventiende plaats.

De Newsweek Green Rankings geeft aan wat mondiaal de duurzaamheidsscore is van bedrijven en multinationals. De ondernemingen worden beoordeeld op de Environmental Impact Score, waaronder CO2-emissies, watergebruik en afval zijn begrepen, de Green Policies Score voor duurzaam beleid en initiatieven en de Reputation Survey Score.

Toyota spant zich wereldwijd in voor het reduceren van zijn CO2-uitstoot door een optimale beheersing van de uitstoot van broeikasgassen bij alle activiteiten, zoals de productie- en ontmantelingprocessen alsook de emissies tijdens het rijden. Dankzij de toepassing van technologieën als Toyota Optimal Drive en Full Hybrid techniek wordt bovendien de CO2-uitstoot tijdens het gebruik van de auto's gereduceerd. Goede voorbeelden daarvan zijn de Full Hybrid Toyota Prius - waarvan ruim twee miljoen exemplaren zijn verkocht - en de Full Hybrid Toyota Auris.

Ultieme drijfveer is innovatie
Om de emissies in de toekomst nog verder te kunnen reduceren, is Toyota zeer actief op het gebied van onderzoek en toepassing van nieuwe technologieën, zoals bijvoorbeeld Plug-in Hybride auto's. In Nederland worden momenteel 11 Concept Plug-in Hybrid Vehicles (PHV) in een onderzoek ingezet. Doel is om te leren of het gebruiksgemak, actieradius, techniek en kosten in de praktijk aansluiten bij de verwachtingen en wensen van Nederlandse gebruikers. Ook op het gebied van elektrisch aangedreven auto's (EV) en hybride auto's met brandstofcel (Fuel Cell Hybrid Vehicles) doet Toyota veel onderzoek.

Toyota investeert meer in R&D dan welk ander bedrijf dan ook in de wereld. Om precies te zijn 632.000 euro per uur.

Plaats op:
Datum: 29 oktober 2010
Categorie: Awards
Bron: Toyota
Gerelateerde artikelen  
12-08-2011 Nieuws Wereldprimeur Prius Plug-in op IAA Frankfurt
07-10-2010 Nieuws Productie Prius passeert mijlpaal van 2 miljoen
04-02-2011 Nieuws Toyota toont Prius MPV op Geneve
16-06-2010 Nieuws Toyota zet plug-in hybride als proef in
11-08-2010 Nieuws Toyota verkoopt in Nederland 30.000e hybrideauto
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,02 seconden.