Nieuws  

BMW Group investeert tot 2013 ongeveer 400 miljoen euro in de grootschalige productie van de Megacity Vehicle (MCV) in Leipzig. Hiermee wordt de BMW fabriek in Leipzig de eerste Duitse faciliteit waar op grote schaal elektrisch aangedreven "zero-emission" auto's worden geproduceerd.

In het bijzijn van bondskanselier Angela Merkel kondigde BMW Group CEO Dr. Norbert Reithofer de uitbreiding van de fabriek aan die 800 nieuwe banen oplevert. BMW's MCV wordt ‘s werelds eerste in serie gebouwde auto met een volledig uit lichtgewicht carbon opgebouwde carrosserie.

Met genoemde uitbreiding bedraagt de totale investering in het MCV project, samen met de joint-venture met SGL Group voor productie van carboncomponenten, 530 miljoen euro. Verdeeld over de drie productiefaciliteiten in Duitsland en de VS worden bovendien 1000 nieuwe banen gecreëerd.

Duurzaam streven
Als meest duurzame autofabrikant ter wereld (Dow Jones Sustainability Index) heeft BMW Group extra aandacht voor duurzame productie. Zo zijn de productiedoelstellingen om het energieverbruik met 50% en het watergebruik met 70% te reduceren. Bovendien wil BMW Group de benodigde energie bij productie van de MCV voor 100% gebruik maken van duurzame energiebronnen.

Revolutie
‘Met de MCV ontketenen we een revolutie in het ontwerp en de fabricage van elektrische auto's en bieden we onze klanten de eerste, uitsluitend op stadsvervoer toegespitste mobiliteitsoplossing. De Megacity Vehicle is tevens 's werelds eerste massageproduceerde auto met een carrosserie van lichtgewicht carbon. Minder gewicht zorgt immers voor een grotere actieradius' aldus BMW Group CEO Dr. Norbert Reithofer.

‘We hebben er bewust voor gekozen de MCV te produceren in Leipzig. Het is onze nieuwste en meest geavanceerde faciliteit met tevens de grootste flexibiliteit. Bovendien levert BMW Group zo een aanzienlijk aandeel in de ontwikkeling van Duitsland als dé hightech uitvalsbasis voor grootschalige productie van E-Mobility, oplossingen in elektrisch aangedreven mobiliteit' vervolgt Reithofer.

Eerste resultaten op korte termijn
In 2011 rollen de eerste elektrische auto's in Leipzig van de band. De BMW ActiveE - gebaseerd op de BMW 1 Serie Coupé -vertegenwoordigt de tweede stap van de BMW Group, na de MINI E, om dichter bij de serieproductie van emissievrije elektrische auto's te komen.

De opgedane kennis met de MINI E en de BMW ActiveE wordt direct doorgesluisd naar de ontwikkeling van de Megacity Vehicle. Deze investering maakt de productiefaciliteit in Leipzig tot ‘het kenniscentrum' op gebied van duurzame productie van elektrische auto's binnen het wereldwijde netwerk van de BMW Group. De BMW-fabriek in Dingolfing is hier nauw bij betrokken; hier worden belangrijke componenten voor de aandrijflijn en het chassis van de MCV op duurzame wijze vervaardigd.

Nieuwe mobiliteitswensen
De BMW Megacity Vehicle is vanaf het begin direct ontwikkeld als elektrisch aangedreven auto, om maximaal rendement uit de aandrijving te halen.

Centraal stond het verminderen van gewicht zonder concessies te doen aan de veiligheid. Het lage gewicht maakt de auto energiezuinig, wat bijdraagt aan een optimale actieradius met een volle accu. Bovendien onderstreept de Megacity Vehicle BMW's inzet om mobiliteit te ontwikkelen die inspeelt op de wereldwijde ontwikkelingen - onder meer klimaatverandering en afnemende beschikbaarheid van fossiele brandstoffen - en de nieuwe mobiliteitswensen.

Plaats op:
Datum: 5 november 2010
Categorie: Technologie & Innovatie
Bron: BMW Group Nederland
Gerelateerde artikelen  
02-07-2010 Nieuws BMW doorbreekt trend van gewichtstoename
13-09-2012 Nieuws BMW Group meest duurzame autofabrikant ter wereld
21-02-2011 Nieuws BMW introduceert submerk BMW i
26-03-2012 Nieuws BMW levert dertig elektrische ActiveE's af aan klanten
08-09-2011 Nieuws BMW meest duurzame autofabrikant ter wereld
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,1 seconden.