Nieuws  
 

Vandaag is de Dag van de Duurzaamheid. Het wordt ingeluid door de Elektrische Elfstedentocht. De aftrap daarvoor wordt deze ochtend gegeven door staatssecretaris Joop Atsma (Infrastructuur en Milieu) en Henk Kroes, voormalig voorzitter van de Vereniging van Friesche Elf Steden.

De Elektrische ELfstedentocht, een karavaan van elektrische voertuigen, start in Leeuwarden en doet zeven plaatsen aan om uiteindelijk in Almere uit te komen. Onderweg stopt de Friese karavaan bij 'evenementen' op het gebied van elektrisch rijden en duurzaamheid.

Staatssecretaris Atsma zal op deze dag het belang van duurzame initiatieven door zowel overheden als bedrijven en consumenten onderstrepen. Inzet van velen is nodig om de milieudoelen voor 2020 ook daadwerkelijk te realiseren. Het rijk neemt daarin ook haar eigen verantwoordelijkheid, zo moet ook blijken uit de rapportage Duurzaam Inkopen die de staatssecretaris donderdag naar de Tweede Kamer zal sturen, en waarin ondermeer aandacht voor het stimuleren van elektrisch rijden.

Plaats op:
Datum: 11 november 2010
Categorie: Evenement
Bron: Ministerie van Infrastructuur en Milieu
Gerelateerde artikelen  
09-05-2012 Nieuws Eerste ‘elektrische rijbewijs’ ter wereld uitgereikt
21-10-2010 Nieuws Melanie Schultz op mobiliteit
10-03-2012 Nieuws Staatssecretaris wil stillere band en stiller voertuig
14-03-2011 Nieuws Autowereld en Haaglanden tekenen Groengasconvenant
31-01-2011 Nieuws Steeds minder uitstoot fijnstof bestelauto’s
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
ďż˝ 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1 seconden.