Nieuws  
 

De Vereniging Auto van de Zaak (vAvdZ) is hoogst verbaasd over de houding van werkgevers als het gaat om het monteren van winterbanden. 52% van de berijders van een auto van de zaak ervaart namelijk tegenwerking als zij, vooral uit veiligheidsoverwegingen, winterbanden wensen te monteren.

Van alle berijders gaat 30% de winter in zonder winterbanden. De grootste reden om geen winterbanden te monteren, is dat dit door de werkgever niet gefaciliteerd wordt. Van alle berijders geeft 52% aan dat zij tegenwerking ervaren bij hun werkgever als de vraag om winterbanden gesteld wordt. Bijna 20% van de berijders die wel winterbanden hebben onder de auto van de zaak, betalen deze uit eigen zak.

De Vereniging Auto van de Zaak (VAvdZ) heeft onder haar leden een onderzoek gehouden. De 300 respondenten reageerden via de site www.vavdz.nl op verschillende stellingen met betrekking tot het gebruik van winterbanden.

VAvdZ is een groot voorstander van het gebruik van winterbanden. "Winterbanden zijn veel veiliger en de kosten vallen relatief mee. De zomerbanden slijten immers niet als de winterbanden gebruikt worden. Verder is het welzijn en de veiligheid van het personeel veel belangrijker dan een paar euro besparen op winterbanden", aldus voorzitter Martin Huisman.

De vereniging vindt dat werkgevers vanuit hun zorgplicht de winterbanden voor hun rekening moeten nemen. Op zijn minst moet het op aangeven van de berijder in een regeling makkelijk gemaakt worden en gestimuleerd worden. Het niet toestaan van winterbanden door werkgevers vindt VAvdZ onverantwoord.

Plaats op:
Datum: 12 november 2010
Categorie: Markt en onderzoek
Bron: VAvdZ
Gerelateerde artikelen  
22-12-2011 Nieuws VAVDZ: Winterbanden horen standaard in autoregeling
07-12-2012 Nieuws VAVDZ: werkgevers weigeren winterbanden te vergoeden
11-12-2017 Nieuws Nederland massaal naar garage voor winterbanden
20-01-2011 Nieuws Winterbanden geen plicht maar eigen verantwoordelijkheid
12-02-2010 Nieuws Kwart Nederlanders heeft winterbanden
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,04 seconden.