Nieuws  

Het bedrijfsleven kan tot 1,4 miljard euro besparen op zakelijk vervoer als werknemers gebruikmaken van een mobiliteitskaart. Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau CE Delft in opdracht van Mobility Mixx, de grootste aanbieder van zakelijke mobiliteitsoplossingen.

Door gebruik te maken van de trein, poolauto, OV-fiets en (trein)taxi's, neemt het autogebruik af wat leidt tot 9,6 miljard minder zakelijke autokilometers. In de spits kan dit leiden tot 300.000 minder automobilisten. Ook blijkt uit het rapport dat slimmer omgaan met mobiliteit de productiviteit van werknemers met ongeveer 15 miljoen uren verhoogd en dat er tot 1,4 miljoen ton minder CO2 wordt uitgestoten.

Belangrijkste onderzoeksresultaten CE Delft:

• Kosten zakelijke mobiliteit kunnen tot 1,4 miljard per jaar omlaag
• Productiviteit stijgt met 15 miljoen werkuren door meer treinreizen
• 300.000 minder auto's in de spits
• tot 8,1 miljard minder autokilometers
• Tot 1,4 miljoen ton minder CO2-uitstoot

Besparing
Door de invoering van mobiliteitsoplossingen zoals mobiliteitskaarten en -poolauto's kunnen de kosten van zakelijke mobiliteit met 1,4 miljard omlaag. Uit het rapport blijkt dat bedrijven tot 300 euro per jaar, per werknemer kunnen besparen op de vervoerskosten. Reizen met alternatief vervoer zoals de trein, poolauto, taxi of OV-fiets is over het algemeen goedkoper en bespaart de werknemer veel kostbare tijd.

Verhoogde productiviteit
Een mobiliteitskaart of poolauto zorgt naast het verlagen van de vervoerskosten voor werkgevers ook voor een verhoogde productiviteit van de werknemers. Werknemers die gebruik maken van alternatief vervoer kunnen hun reistijd effectiever invullen, zo werken reizigers vaak door tijdens een zakelijke treinreis. Gemiddeld kunnen er 15 miljoen extra productieve werkuren worden gecreëerd.

Minder files
In een gemiddelde spits zitten 2,8 miljoen Nederlanders achter het stuur waarbij de reistijd steeds langer wordt. Daardoor lijden bedrijven in Nederland jaarlijks 2 tot 3 miljard euro schade. Files kunnen verminderd worden wanneer automobilisten slimmer omgaan met hun keuze in mobiliteit. Het gebruik van alternatief vervoer in de spits kan leiden tot een daling van 300.000 automobilisten.

Minder CO2 uitstoot
Minder autokilometers zorgen ook voor een positief effect op de uitstoot van CO2. Door grootschalige inzet van mobiliteitsdiensten en oplossingen in het zakelijk verkeer zullen de CO2 emissies met 8% afnemen wat neerkomt op 1,4 miljoen ton minder CO2 uitstoot.

Paul Dam, vervoerseconoom en directeur van Mobility Mixx: "De Nederlandse wegen slibben dicht, files kosten het bedrijfsleven jaarlijks 2 tot 3 miljard euro. Bedrijven kunnen tijd en geld besparen door hun mobiliteitsbeleid aan te passen. Uit het onderzoek blijkt dat het uitrollen van het Mobility Mixx concept effectief is en niet alleen leidt tot kostenbesparing en toenemende productiviteit maar ook tot het reduceren van files en het verminderen van de CO2-uitstoot."

Plaats op:
Datum: 16 november 2010
Categorie: Markt en onderzoek
Bron: Mobility Mixx
Gerelateerde artikelen  
15-06-2010 Nieuws Aantal ‘groene’ zakelijke kilometers groeit explosief
24-07-2010 Nieuws Mobility Mixx sluit overeenkomst AMEX
24-07-2010 Achtergrondartikelen Mobility Mixx sluit overeenkomst AMEX
01-04-2011 Nieuws Mobility Mixx verwerkt 50 miljoen zakelijke kilometers
20-11-2012 Nieuws "Gemis duidelijk mobiliteitsbeleid kost bedrijf geld"
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,08 seconden.