Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.

BMW dealer Hans Severs heeft gisteren officieel het ARN-Milieuscan certificaat uitgereikt gekregen. Verschillende milieuaspecten van het autobedrijf zijn met de ARN-Milieuscan door ARN Recycling Services onderzocht en goed bevonden.

De BMW-dealervereniging heeft voor nagenoeg alle leden in 2010 een ARN-Milieuscan laten uitvoeren door ARN Recycling Services. De vestigingen van Hans Severs in Woerden en F. Breeman in Rotterdam waren daarbij als eersten aan de beurt. Het uitvoeren van die scan past goed in de strategie van het automerk om duurzaamheid veel aandacht te geven. Alle BMW-dealers hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan.

De ARN-Milieuscan geeft een kwalitatieve beoordeling op vijf punten, te weten: afvalpreventie en -scheiding, afvalopslag, afvoer van afval, energie- en waterverbruik en overige milieuaspecten in de bedrijfsvoering. De scan levert een autobedrijf niet alleen veel inzicht op over hoe slim met afval om te gaan maar ook óf en hoe daarop bespaard kan worden. Ook het energieverbruik wordt secuur bekeken. Vaak blijkt dat er juist daar ook veel besparingen te realiseren zijn.

De resultaten en kengetallen van de scan leveren een benchmark op, waardoor de bedrijven binnen een dealergroep goed met elkaar vergeleken kunnen worden. Dat geeft direct een goed beeld van het verbeterpotentieel en vormt een basis voor gerichte acties. Een autobedrijf dat op minimaal vier van de vijf punten voldoet aan de criteria, ontvangt het ARN-Milieuscan certificaat.

"Maatregelen die we zelf kunnen nemen om het milieu minder te belasten, die nemen we", zegt Hans Severs van de gelijknamige BMW dealer. "Dat doen we al 25 jaar, eenvoudig omdat wij dat erg belangrijk vinden. Wij zien het ARN-Milieuscan certificaat als een bewijs dat we op de goede weg zijn."

Plaats op:
Datum: 3 december 2010
Bron: ARN
Gerelateerde artikelen  
14-04-2011 Nieuws Erkend Duurzaam ook voor BOVAG universeel
15-02-2011 Nieuws Alle 121 Nederlandse Toyota dealers 'Erkend Duurzaam'
03-10-2012 Nieuws UAS Schadeherstel officieel Erkend Duurzaam
13-11-2012 Nieuws Schadehersteller ASN Pouw duurzaam gecertificeerd
24-05-2011 Nieuws P1 behaalt ISO 14001-certificaat
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,11 seconden.