Nieuws  
 

Mitsubishi heeft de eerste elektrische i-MiEV aan duurzaam ondernemer Michel Hendriks afgeleverd. Het is de eerste in serie gebouwde elektrische auto op het Nederlandse wegennet.

Mitsubishi De Jong in Amsterdam Zuid-Oost mocht deze i-MiEV overhandigen aan Michel Hendriks, eigenaar en oprichter van duurzaam investeerder Ewic. Verschillende partijen hadden hieraan voorafgaand de handen ineen geslagen. MMSN is sinds januari 2009 bezig geweest om bedrijven, overheden, gemeentes en energie- en leasemaatschappijen voor te bereiden op de komst van de i-MiEV. Het was de opmaat naar de verscheping van de eerste linksgestuurde Europese exemplaren dit najaar.

Een andere belangrijke partij die een pioniersfunctie had bij de i-MiEV is The New Motion, een bedrijf dat de introductie van elektrisch vervoer in Nederland wil versnellen. Eén van hun belangrijke taken is ‘early adopters' over de streep te trekken door alle mogelijke hobbels op de weg glad te strijken. Stijn Otten van The New Motion: "Ons doel is de berijder gedurende het hele traject te ontzorgen; van het aanleggen van een laadpunt, het aanvragen van alle subsidie regelingen, tot aan het vinden van de beste leasemaatschappij. Wij werken hierbij op een open manier samen met alle partijen in de markt."

The New Motion heeft in Business Lease Nederland een participerende leasemaatschappij gevonden. Maarten Schuring, vestigingsmanager van Business Lease Amsterdam: "Vanwege de marktontwikkelingen, overheidsmaatregelen en ter stimulering van mobiliteit op basis van een lage CO2-uitstoot, adviseren wij onze klanten over mobiliteitsoplossingen. Zodoende zien wij toekomst in volledig elektrisch aangedreven alternatieven. Elektrisch rijden past binnen onze visie op de mobiliteitsinvulling op de lange termijn. We zijn er trots op als eerste Nederlandse leasemaatschappij een elektrische auto te kunnen aanbieden en bij te kunnen dragen aan deze belangrijke ontwikkeling."

Michel Hendriks is blij dat de eerste elektrische auto nu eindelijk beschikbaar is. "Ik geloof in de noodzaak van elektrisch rijden. De milieuproblematiek is groter dan iedereen denkt. En de kritiek die je op elektrisch rijden kunt hebben - dat de opwekking van elektriciteit ook vervuilend is - snijdt geen hout. Zelfs als de elektriciteit niet groen is opgewekt, heb je van ‘well-to-wheel' een aanzienlijk lagere uitstoot dan bij een auto die op fossiele brandstof rijdt."

Hendriks gaat de i-MiEV gebruiken om dagelijks van zijn woonplaats Utrecht naar zijn kantoor in hartje Amsterdam te rijden: "De actieradius op één volle batterij is 155 kilometer* en via het gewone stopcontact is die in zeven uur opgeladen. En via een snellader is de batterij in 30 minuten voor 80 procent gevuld. Ik rijd milieuvriendelijk, krijg een parkeervergunning en een gratis oplaadpunt van de gemeente Amsterdam en een flinke subsidie op de aanschaf. Wat mij betreft gaat de i-MiEV het helemaal maken."

Danny Scheffmann, directeur van Mitsubishi de Jong, ziet eveneens een mooie toekomst voor de i-MiEV. "In januari heb ik de tweede levering al staan en in februari de derde. Als officiële i-MiEV-dealer hebben we de kennis in huis gehaald om de auto's hier ook in onderhoud te nemen. Dus wij zijn voorbereid op een verdere groei in elektrische mobiliteit."

De Mitsubishi i-MiEV is leverbaar vanaf € 32.830,- inclusief BTW/BPM. Daarbij is de cost-of-ownership laag. Op basis van een elektriciteitsprijs van € 0,15 per kWH betaal je voor een volle batterij, dus een afstand van 155 kilometer*, ongeveer € 3,-.

Plaats op:
Datum: 20 december 2010
Bron: Mitsubishi Motor Sales Nederland
Gerelateerde artikelen  
25-11-2010 Nieuws Uitrol eerste elektrische i-MiEV’s in Europa
13-09-2010 Nieuws Prijs Mitsubishi i-MiEV: € 32.830,- incl BTW
02-07-2010 Nieuws Eerste EV besteld bij Business Lease
21-04-2011 Nieuws Amsterdam en Mitsubishi samen in elektrisch vervoer
24-06-2010 Nieuws Amsterdam twittert voor proefrit i-MiEV
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,11 seconden.