Nieuws  
 

Mitsubishi-dealer Autobedrijf van de Wouw in Waalwijk levert zes Mitsubishi Outlanders in brandweeruitvoering aan de Brandweer Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. De eerste drie zijn inmiddels overhandigd aan de gebruikers, de officieren van dienst, die deze voertuigen gebruiken bij grote calamiteiten. Deze week volgen de andere drie auto's.

De vierwielaangedreven Outlanders zijn aangeschaft binnen een Europese aanbesteding, waarbij brandweerkorpsen profiteren van gunstige leveringsvoorwaarden en prijzen die zijn vastgelegd in samenwerking met de Nederlandse Mitsubishi-importeur. De zes Outlanders voor Midden- en West Brabant zijn geleverd door Autobedrijf van de Wouw. "De specifieke carrosserieaanpassingen zijn aangebracht door Visser Leeuwarden, maar wij hebben de overige werkzaamheden uitgevoerd", vertelt Casper de Haan, verkoper bij van de Wouw. Het bedrijf voorzag de vuurrode Outlanders onder andere van achteruitrijdcamera's, parkeersensoren, een navigatiesysteem en speciale rode verlichting aan de binnenkant van de portieren, die gaat branden als de deuren opengaan.

De Outlanders voor de Brabantse brandweer zijn alle voorzien van een 2,2 liter turbodieselmotor van 156 pk en een automatische versnellingsbak met dubbele koppeling. "Mede door de TC-SST transmissie zijn ze zo snel als de brandweer", grapt De Haan. "Snelheid is uiteraard belangrijk bij dit soort auto's. Om er ook meteen mee te kunnen wegrijden, zijn deze voertuigen voorzien van standkachels en is het door een walaansluiting mogelijk de auto's op het stopcontact aan te sluiten, zodat de motor ten alle tijden op bedrijfstemperatuur is." De Outlanders zijn afgeleverd op wielen met winterbanden; in de zomer zijn de voertuigen voorzien van standaard lichtmetalen wielen met zomerbanden.

Volgens Cees van den Wijngaard, adviseur incidentenbestrijding bij de Brabantse brandweer, is de Outlander een goede keuze. "Hij is veel robuuster dan de auto's die we tot nu toe gebruikten; je kunt er meer in meenemen en je hebt meer auto om je heen. Dat wekt vertrouwen. Door de vierwielaandrijving is er extra veiligheid op de weg en kunnen we er ook de bossen of het wat ruwere terrein mee in." Voor de overhandiging van de auto's waren de zes officieren van dienst die met de Outlanders gaan rijden naar Waalwijk gekomen.

Plaats op:
Datum: 2 januari 2011
Categorie: Aanbestedingen
Bron: Mitsubishi Motor Sales Nederland
Gerelateerde artikelen  
28-04-2010 Nieuws Eerste Sprinter op aardgas voor Brandweer Bernheze
05-11-2013 Nieuws Mitsubishi Outlander PHEV gestolen? Weg 0% bijtelling
05-07-2013 Nieuws Ongeveer 70% van Outlanders PHEV dit jaar geleverd
26-01-2011 Nieuws Sixt verhuurt elektrische iMiEV in Lissabon
21-03-2019 Achtergrondartikelen Sterke groei export plug-in hybrides
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,05 seconden.