Nieuws  
 

Ford Motor Company onthulde vandaag in Amerika de nieuwe Focus Electric, de eerste volledig elektrische personenauto van het bedrijf. De Focus moet in 2013 zowel in Noord-Amerika als in Europa leverbaar zijn.

"De Focus Electric is de vaandeldrager van onze nieuwe reeks geëlektrificeerde auto's, waarmee we laten zien dat we de consument een ruime keuze willen bieden in zuinige of brandstofvrije auto's," zegt Derrick Kuzak, Group Vice President van Global Product Development bij Ford. "De geavanceerde motor is uitermate zuinig en stoot geen CO2 uit. Tegelijkertijd wordt niets aan rijplezier ingeboet. Bovendien brengt de intelligente bestuurdersinformatietechnologie een radicale verandering teweeg in de manier waarop klanten denken over energieverbruik en hun mobiliteit."

De Focus Electric wordt eind 2011 geïntroduceerd en heeft een actieradius die moet passen past bij de rijgewoonten van de meeste Amerikaanse automobilisten. De Focus Electric is zuiniger dan de Chevrolet Volt en is concurrerend met andere auto's met accuaandrijving

De auto kan thuis in een tijdsbestek van drie tot vier uur volledig worden opgeladen met behulp van een aan de muur gemonteerd 240-volt oplaadstation (twee keer sneller dan de Nissan Leaf, aldus Ford).

De Focus Electric zal verder worden uitgerust met het MyFord Touch-bestuurderssysteem speciaal voor elektrische auto's, een nieuwe oplaadvoorziening op basis van Microsoft-technologie en een smartphone-applicatie genaamd MyFord Mobile waarmee eigenaren hun elektrische auto op afstand kunnen bedienen.

De Focus Electric is een van de vijf nieuwe elektrische auto's die deel uitmaken van de elektrificatiestrategie van Ford. Aan het eind van het afgelopen jaar werd de Transit Connect Electric voor het eerst geleverd in Noord-Amerika. Deze auto is in de loop van 2011 leverbaar in Europa.

Plaats op:
Datum: 7 januari 2011
Categorie: Elektrisch rijden
Bron: Ford Nederland B.V.
Gerelateerde artikelen  
12-06-2013 Nieuws Ford start productie van elektrische Focus
21-09-2010 Nieuws Ford komt met elektrische Transit Connect
21-08-2013 Nieuws Ford Focus Electric vanaf 39.990 euro
26-04-2011 Nieuws Noorse klant voor elektrische Ford Transit Connect
12-03-2010 Nieuws Ford kondigt vijf elektrische en hybride modellen aan
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,08 seconden.