Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.
 

Met de enquête ‘Ergermissen in het verkeer' brengt Universiteit Twente in samenwerking met TNO de situaties in beeld waaraan de automobilist zich in de spits ergert. Met de resultaten kunnen ondersteunende systemen verder worden ontwikkeld.

In een project onder leiding van de TU Delft wordt een slim ondersteunend systeem ontworpen die de weggebruiker advies geeft en daarmee de ergernis mogelijk vermindert. Na 3 jaar wil TNO een dergelijk systeem operationeel hebben in een Toyota Prius. Hieraan wordt samen met de universiteit Eindhoven, NXP, Rijkswaterstaat, de SWOV, Technolution, Clifford en de Universiteit Twente gewerkt.


Deelname enquete

Automobilisten die aan de enquête willen meedoen, moeten een B-rijbewijs hebben en minimaal 10.000 km. per jaar in een auto rijden (waaronder ook kilometers op de snelweg).

Naar de enquête

Plaats op:
Datum: 18 januari 2011
Categorie: Markt en onderzoek
Bron: TNO
Gerelateerde artikelen  
07-02-2011 Nieuws Agressief rijgedrag hoogtste top10 ergernis automobilist
26-01-2010 Nieuws Telegraaflezers massaal tegen kilometerheffing
05-04-2011 Nieuws P1: parkeercapaciteit hoeft niet te groeien
28-08-2013 Nieuws Meeste werknemers tevreden over reisafstand naar werk
06-02-2013 Nieuws Allsecur: slippende automobilist doet maar wat
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1 seconden.