Nieuws  
 

Carlos Ghosn, CEO en President van Nissan, heeft tijdens een speciale ceremonie in Pavillion Gabriel in Parijs de trofee voor de Auto van het Jaar 2011 in ontvangst genomen. De Nissan LEAF is de eerste elektrisch aangedreven auto die deze titel heeft gewonnen.

De 58 leden van de jury - toonaangevende autojournalisten uit 23 Europese landen - verkozen de Nissan LEAF boven zes auto's met een conventionele verbrandingsmotor. Daarmee is de 100 procent elektrisch aangedreven LEAF in de 48-jarige geschiedenis van de verkiezing de eerste elektrische auto die de titel wint.

leaf

‘Ik ben ervan overtuigd dat in de toekomst meer elektrisch aangedreven auto's de titel Auto van het Jaar zullen winnen. Er zal er echter maar één de eerste zijn en daarom blijft de Nissan LEAF altijd bijzonder', zei Håkan Matson, President van de Auto van het Jaar-verkiezing, tijdens de ceremonie.

‘Wij vinden het een enorme eer dat de Nissan LEAF als eerste volledig elektrisch aangedreven auto is verkozen tot Europese Auto van het Jaar', zei Carlos Ghosn, nadat hij de trofee in ontvangst had genomen. ‘Net als de vorige winnaars is de Nissan LEAF een aantrekkelijke, competitieve auto. Wij hebben immers geen compromissen gesloten bij het ontwerp, de uitrusting, de veiligheid, de prestaties en het weggedrag. De Nissan LEAF zet nieuwe maatstaven als een innovatieve auto die model staat voor het transport van de toekomst - het is onze visie op duurzame mobiliteit.'

Nissan zegt wereldwijd al meer dan 27.000 orders voor de LEAF genoteerd te hebben. De auto wordt momenteel gebouwd in Japan en er komen fabrieken in zowel de Verenigde Staten als Groot-Brittannië. Deze worden achtereenvolgens in 2012 en 2013 in gebruik genomen. De eerste auto's zijn in december afgeleverd aan klanten in Japan en de Verenigde Staten. In Europa volgen op korte termijn Portugal, Ierland, Groot-Brittannië, Nederland en dan de rest van Europa.

De alliantie Renault-Nissan is tot nu toe meer dan negentig samenwerkingen aangegaan met overheden, gemeenten en bedrijven wereldwijd om markten en infrastructuur klaar te stomen voor de succesvolle adaptatie van elektrisch vervoer.

Plaats op:
Datum: 25 januari 2011
Bron: Nissan Nederland B.V.
Gerelateerde artikelen  
25-10-2010 Nieuws Productie Nissan Leaf gestart
29-11-2010 Achtergrondartikelen Nissan Leaf: Auto van het Jaar 2011
15-02-2011 Nieuws Eerste Nissan Leaf voor NEMO
14-02-2013 Nieuws Nissan verkoopt wereldwijd 50.000 LEAF’s
14-12-2010 Nieuws Ook Nissan niet naar AutoRAI
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,09 seconden.