Nieuws  
 

Verladersorganisatie EVO pleit al enige tijd voor het afschaffen van de rittenregistratie voor de bestelauto van de zaak en voor invoering van een afkoopregeling van de bijtelling.

Staatssecretaris Frans Weekers heeft EVO vorige week laten weten niet te voelen voor zo'n regeling voor bestelauto's. Weekers schrijft dat hij niet wil dat een bestelauto van de zaak straks goedkoop voor privékilometers wordt gebruikt. "Onder uw voorstel wordt het feitelijk mogelijk om voor een erg laag bedrag of zelfs gratis in een bestelauto te rijden", schrijft hij.

Die uitkomst acht hij ongewenst. Hij ziet ook geen argumenten om het privégebruik van een bestelauto van de zaak gunstiger te belasten dan privégebruik van een personenauto. In beide gevallen is er sprake van belast loon.

De Tweede Kamerfracties van CDA en PVV willen het hier niet bij laten zitten, zo blijkt uit uitlatingen in de media. Vorig jaar leek zich overigens ook al een meerderheid voor een gunstige regeling voor bestelauto's af te tekenen, maar invoering is toen uitgebleven.

CDA-Kamerlid Verburg in De Telegraaf: "Laten we dit nu maar eens gewoon wél doen. Heel veel organisaties zijn ervoor. Dit is een investering in vertrouwen tussen overheid en bedrijfsleven. Het rijk moet niet be- maar onttuttelen." De afkoopregeling is volgens PVV'er Van Bemmel extra interessant "omdat het een bataljon ambtenaren scheelt die nu alle rittenregistraties controleren. In één keer maak je ook aan de uitgavenkant bij het rijk een slag."

Plaats op:
Datum: 11 februari 2011
Categorie: Fiscaal
Bron: Auto & Fiscus
Gerelateerde artikelen  
08-02-2011 Nieuws ‘Afkopen rittenregistratie bestelauto moet kunnen’
04-02-2011 Nieuws Weekers houdt vast aan rittenregistratie bestelauto's
01-03-2011 Nieuws Rittenregistratie bestelauto wordt afgeschaft
29-04-2012 Nieuws VNA tegen afschaffen van "geen bijtelling"
19-03-2012 Nieuws Gestaffelde bijtelling auto misschien al in 2013
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,03 seconden.