Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.
 

Het Europees Hof heeft besloten dat er vanaf eind 2012 geen onderscheid gemaakt mag worden in de sekse van verzekerden, medlt Verzekeringssite vandaag. Hierdoor mogen Europese verzekeraars vrouwen straks geen goedkopere autoverzekering aanbieden.

Volgens het Verbond van Verzekeraars is er niks verkeerd aan het premieverschil tussen mannen en vrouwen als het gaat om levensverzekeringen. "Dat Nederlandse verzekeraars het onderscheid tussen man en vrouw maken bij levensverzekeringen hangt samen met de levensverwachting. Vrouwen leven iets langer dan mannen. Daaraan is een lagere premie aan gekoppeld", aldus het Verbond.

Geen gevolg voor prijs autoverzekering voor vrouwen

Het Verbond betreurt dan ook de uitspraak van het Europese Hof. "Deze uitspraak leidt ertoe dat verzekeraars bij het vaststellen van hun premie geen rekening meer mogen houden met het geslacht van de verzekerde. Het verbod heeft impact op individuele levensverzekeringen." Het besluit heeft dus geen directe gevolgen voor hetgeen Nederlandse vrouwen nu elke maand aan premie voor hun autoverzekering moeten betalen.

Aanleiding besluit Europese Hof

Het Europese Hof van Justitie heeft bepaald dat er vanaf 21 december 2012 in de EU door verzekeraars in de premiestelling geen onderscheid meer mag worden gemaakt op basis van geslacht. De zaak was door een Belgische rechter voorgelegd aan het Europese Hof van Justitie, naar aanleiding van een beroep door consumentenorganisatie Verbruikersunie Test-Aankoop en twee particulieren.

Teleurstelling Europese verzekeraars

De Europese verzekeraars, verenigd in de CEA, hebben teleurgesteld gereageerd op de uitspraak van het Hof: "Het besluit van de rechters om niet te erkennen dat geslacht een legitieme factor is bij de premiestelling en dat het bepalen van de prijs van een verzekering is gebaseerd op een eerlijk proces van risico-inschatting, is slecht nieuws voor de verzekerden", aldus CEA-voorzitter Michaela Koller.

Plaats op:
Datum: 3 maart 2011
Categorie: Overheid, Verzekeringen
Bron: Verzekeringssite
Gerelateerde artikelen  
23-02-2012 Nieuws Premie autoverzekering vorig jaar met 11 procent gestegen
04-09-2018 Nieuws Driekwart van de verkeersdoden is man
16-04-2019 Nieuws Jongeren betalen twee keer zo veel voor hun autoverzekering
23-11-2018 Nieuws Gemiddeld 14 jaar bij dezelfde autoverzekeraar
14-12-2010 Nieuws Autoverzekering: hoe goedkoper, hoe beter
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,02 seconden.