Nieuws  
 

Gratis een elektrische fiets uitproberen blijft een van de meeste toegepaste opties om mobiliteitsmanagement op de agenda te krijgen bij bedrijven en werknemers, meldt Verkeersnet op haar website. Twente Mobiel zet bijvoorbeeld de afspraken met de convenantpartners in de regio over mobiliteitsmanagement om in een concreet aanbod. Deelnemende bedrijven kunnen hun werknemers een elektrische fiets aanbieden met een forse korting. En na een proef in Eindhoven wordt het project ‘Probeer een E-bike' deze zomer ook in andere grote Brabantse steden uitgerold.

Stadsgewest Haaglanden volgt met de actie "Durf te Proberen". Met deze een actie daagt het Stadsgewest Haaglanden en de Kamer van Koophandel Den Haag werknemers rond de Koningskade-Raamweg uit met ander vervoer naar hun werk te reizen. De komende maanden kunnen ze kosteloos een breed aanbod van elektrische fietsen en scooters, OV-fietsen of de tram uitproberen.

Automobilisten die in de spits naar de Koningskade of de Raamweg gaan, besteden dagelijks zo'n
300 uur extra aan reizen en in de file staan, zo heeft het Stadsgewest becijferd. Per persoon betekent dit dat zij jaarlijks gemiddeld twee werkdagen langer onderweg zijn dan collega's die met ander vervoer komen. Meedoen met de actie "Durf te Proberen" kan via www.durfteproberen.nl. Daar treffen werkgevers het aanbod aan van onder andere elektrische fietsen, scooters,
OV-fietsen of de tram. Als wordt gekozen voor e-fietsen of e-scooters krijgen zij deze één maand ter beschikking voor de werknemers.

Werknemers kunnen via dezelfde website het duurzame vervoer reserveren. De actie is een initiatief van de Kamer van Koophandel Den Haag en het Stadsgewest Haaglanden. Het project maakt onderdeel uit van Bereikbaar Haaglanden. Onder de vlag van het convenant Bereikbaar Haaglanden worden verschillende projecten uitgevoerd om de bereikbaarheid in de regio Haaglanden te verbeteren.

Plaats op:
Datum: 7 maart 2011
Categorie: Mobiliteit
Bron: Verkeersnet
Gerelateerde artikelen  
15-03-2011 Nieuws E-fiets testen populair bij werkgevers
30-03-2011 Nieuws E-bike pakket voor werkgevers gelanceerd
01-02-2011 Nieuws Nieuwe mobiliteitsmakelaar Haaglanden wil inspireren
01-06-2012 Nieuws MN wint MobiliteitsAward Haaglanden 2012
19-04-2012 Nieuws Haaglanden start met variabele kilometervergoeding
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 2,31 seconden.