Nieuws  

De BMW Group en Sixt AG beginnen een nieuw autodeelconcept in enkele grote steden. Onder de naam DriveNow komen vanaf april in eerste instantie Munchen en Berlijn er voor in aanmerking. Het moet het eerste autodeelconcept worden met premium producten. Bovendien kunnen, in tegenstelling tot de bestaande concepten van bijvoorbeeld GreenWheels en CarConnect, de auto's worden gehuurd en afgezet daar waar de klant wil.

DriveNow is een joint venture waarin BMW en Sixt ieder een belang hebben van 50 procent. De BMW Group levert de voertuigen en de technologie, Sixt de dienstverlening, de 'autoverhuur know-how', de IT-systemen en het registratienetwerk.

Voor BMW maakt het concept deel uit van het nieuwe sub-merk BMW i. Dat staat niet alleen voor elektrische auto's maar ook voor innovatieve mobiele diensten, waaronder dus DriveNow.

Ian Robertson, lid van de Raad van Bestuur van de BMW AG voor Sales en Marketing: "Als mobiliteitsprovider zien we een groeiende vraag naar flexibele mobiliteitsproducten in stedelijke gebieden. DriveNow voorziet ons inziens in een gat in de markt. We streven daarbij naar een winstgevende nieuwe lijn maar zien tegelijkertijd nieuwe klanten kennis maken met BMW."

Geen vaste pickup punten

DriveNow werkt niet met vaste pickup en drop-off punten. De auto's zijn te vinden via internet of via de smartphone app. Of gewoon langs de weg. Ze kunnen eventueel direct worden gebruikt. Dus zonder voorafgaande reservering. Het systeem is "keyless": een conventionele autosleutel is niet nodig. DriveNow voertuigen worden geopend en gesloten met een chip op het rijbewijs en vervolgens gestart met de startknop.

Een klant moet wel eerst registreren op de website of bij een Sixt kantoor.

Gebruikers betalen een eenmalige inschrijfgeld van euro 29. De heffing voor het gebruik van voertuigen is 29 cent (inclusief BTW) per minuut. Dit tarief per minuut dekt alle kosten, waaronder parkeertarieven en brandstof. Voor de MINI Cooper is er een maximum uurtarief heffing van euro 14,90.

Als de klant zijn reis onderbreekt maar de auto wil behouden, kost dat 10 cent per minuut.

Naast gratis parkeren in de openbare ruimtes in het centrum van de stad, zal DriveNow ook parkeerruimtes beschikbaar stellen in geselecteerde parkeergarages.
DriveNow zal vanaf april 2011 in eerste instantie in München en daarna in Berlijn beginnen. Wanneer andere landen en steden aan de beurt, is niet duidelijk. Tegen 2020 moet DriveNow een miljoen leden wereldwijd hebben.

in München gaat het concept van start met ongeveer 300 BMW 1 Serie en MINI's. Dat moet ervoor zorgen dat de klant in het centrum niet meer dan 500 meter hoeft te lopen naar de dichtstbijzijnde beschikbare auto. In Berlijn zullen er 500 auto's worden ingezet.

Plaats op:
Datum: 21 maart 2011
Categorie: Autohuur / deelauto's
Bron: BMW Group Nederland - BMW
Gerelateerde artikelen  
22-08-2012 Nieuws Carsharingnetwerk Sixt en BMW naar VS
04-07-2008 Nieuws Sixt maakt poolauto gebruik hip
03-01-2011 Nieuws Op termijn 100.000 BMW's voor Sixt
24-12-2018 Nieuws BMWGroup en Daimler AG werken verder aan joint venture
30-03-2010 Nieuws Sixt met eigen blog ‘dicht bij de klant’
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,2 seconden.