Nieuws  
 

Vrouwen gehoorzamen hun navigatiesysteem wat slaafser dan mannen, zelfs als het niet de goede richting aangeeft. Volgens een onderzoek van de Britse verzekeringsmaatschappij Swinton waarbij 3.000 auotmobilisten zijn ondervraagd blijkt dat het navigatiesysteem steeds minder wordt gewaardeerd.

Bestuurders zeggen gemiddeld bijna 10 kilometer om te rijden door niet betrouwbare en onjuiste informatie. Acht op de tien automobilisten zeggen de richting die hun navigatie aangeeft in twijfel te trekken omdat deze als minder efficient wordt geacht dan een alternatieve route naar de bestemming. Daarnaast bewaart 2/3 van de automobilisten nog een wegenkaart in de auto "voor de zekerheid". In veel gevallen kunnen automobilisten hun navigatiesysteem beter niet vertrouwen volgens het onderzoek.

Het onderzoek toont ook aan dat mannen rebelser zijn dan vrouwen als het gaat om het negeren van de navigatie-aanwijzingen. Ongeveer 83 procent van de mannen zeggen regelmatig de richtingaanwijzingen te negeren tegen 74 procent van de vrouwen. Meer dan de helft van de automobilisten geven aan discussies te hebben gehad met een medepassagier over de navigatie-aanwijzingen en 60 procent van de vrouwen geven toe met de discussie te zijn begonnen.

Plaats op:
Datum: 30 maart 2011
Categorie: Markt en onderzoek
Bron: Sixt Autoverhuur
Gerelateerde artikelen  
27-09-2016 Nieuws Vrouwen besparen slimmer op autokosten dan mannen
27-07-2010 Nieuws Helft van de Nederlanders verdwaalt op vakantie
04-09-2018 Nieuws Driekwart van de verkeersdoden is man
17-12-2018 Nieuws Meer dan de helft belt nog achter het stuur
23-05-2011 Nieuws Goodyear: mannen drinken, vrouwen stressen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,04 seconden.