Nieuws  
 

De opleiding is een samenwerkingsverband van Fontys Hogescholen en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Studenten van deze opleiding houden zich bezig met de autobranche, als technicus, manager of docent motorvoertuigentechniek. Beide hogescholen hebben hun afspraken op in een intentieverklaring vastgelegd.

Wethouder Yeyden (Economische Zaken) is verheugd. "De hbo- automotive opleiding is van groot belang voor de verdere versterking van de Helmondse Automotive Campus", zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad.
Vanaf 1 september 2009 zullen de eerste vijftig tot honderd studenten van start gaan op de nieuwe opleiding aan de Steenovenweg. "Uiteindelijk lopen hier in 2015 zo'n 350 studenten rond", aldus de wethouder. En die zullen dan ook hard nodig zijn. De automotive campus verwacht in dat jaar zo'n duizend gediplomeerde arbeidskrachten nodig te hebben. Voordat het zover is, zal er nog heel wat moeten gebeuren. "We willen het liefst dat al die studenten zich ook echt in Helmond vestigen", aldus Yeyden. "Net als die andere hbo'ers van de Pabo en de Groene Campus. Helmond moet een echte studentenstad worden."
Naar verwachting heeft Helmond over een jaar of tien zo'n 1500 studenten. "De gemeente is al gesprekken gestart met verschillende wooncorporaties over de huisvesting. Ook wordt er nagedacht over mobiliteit: Hoe krijg je al die studenten van het station naar de Steenovenweg? De nieuwe opleiding moet de groeiende vraag naar gediplomeerden in de automotive sector opvangen. Onder studenten is de technische sector nog steeds niet erg populair.
Toch blijkt de interesse in automotive wat toe te nemen. De hogeschool in Arnhem en de nieuwe opleiding in Helmond hebben de ambitie om de huidige instroom van studenten te verdubbelen. "Hoe meer studenten in Helmond, hoe beter."
In het bedrijventerrein aan de Helmondse Steenovenweg zit ook TNO Automotive, hét Nederlandse kennisinstituut op het gebied van autotechniek en alles eromheen. TNO beschikt over een grote hal voor botsproeven.
Sinds kort huist in het TNO-gebouw het Fontys Automotive Centrum. Dat is het centraal loket voor allerlei projecten, onderzoeken en stages van (studenten van) de Fontys automotive opleidingen in samenwerking met bedrijven zoals TNO Automotive en PDE Automotive maar ook met andere onderwijsinstellingen zoals de TU/e.

Plaats op:
Datum: 22 juli 2008
Bron: AM
Gerelateerde artikelen  
10-08-2011 Nieuws ACE trapt af op ecomobiel
03-04-2018 Nieuws Automotive College biedt studenten vliegende start op arbeidsmarkt
09-03-2017 Nieuws Verslag van eerste dag Hansa Green Tour
29-06-2010 Nieuws Nieuwe aanpak en verschijningsdatum Wie doet Wat
16-09-2016 Nieuws Automotive Innovation Award biedt jong talent een podium
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,06 seconden.