Nieuws  
 

De gemeente Amsterdam en Mitsubishi Motor Sales Nederland hebben gisteren een intentieverklaring ondertekend met als doel samenwerken om elektrisch vervoer in Amsterdam verder te brengen. Ook werd de 100% elektrische auto, de i-MiEV (Mitsubishi Innovative Electrical Vehicle) aan de gemeente geleverd.

Marco de Lange en Ronald VenderboschDirecteur van de gemeentelijke dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer, Ronald Venderbosch, tekende de intentieverklaring met Marco de Lange, Managing Director Mitsubishi Motor Sales Nederland BV. De samenwerking heeft meerdere doelen. Zowel het delen van kennis over de voertuigen, de oplaadinfrastructuur en het beleid, als ook het opzetten van een gezamenlijke evaluatie en mogelijke demonstratie van elektrische voertuigen in Amsterdam. Met een gezamenlijke inspanning willen beide partijen elektrisch vervoer in Amsterdam verder brengen.

De gemeente Amsterdam en Mitsubishi Motor Sales Nederland hebben een gedeelde interesse in de inzet en het onderzoeken van elektrische voertuigen vanuit luchtkwaliteitoverwegingen en daarmee samenhangend het stimuleren van duurzame mobiliteit. Venderbosch: "Samen met het bedrijfsleven zitten we in een onomkeerbare ontwikkeling. Mitsubishi investeert in elektrisch vervoer en is daarmee een grote partij die gaat bijdragen aan verbetering van de luchtkwaliteit in Amsterdam. Door kennis en ervaring uit te wisselen kunnen we die ontwikkeling versterken en versnellen."

De Lange: "Duurzaamheid en het verlagen van de CO2-uitstoot, daar draait het voor Mitsubishi om. En omdat de elektrische auto er nog maar net is, hebben we sterke partijen nodig met wie we het elektrisch rijden samen kunnen stimuleren. De gemeente Amsterdam kan die functie vervullen, bijvoorbeeld als krachtig rolmodel."

De i-MiEV
De i-MiEV is sinds december 2010 verkrijgbaar op de Nederlandse markt vanaf € 32.830,- incl. BTW. De auto heeft een actieradius van 150 km en is volledig op te laden in 6,5 uur en met snelladen in 30 minuten voor 80 procent.

Over Amsterdam Elektrisch
In 2015 moet Amsterdam voldoen aan de Europese normen voor luchtkwaliteit. Elektrisch vervoer is goed voor de luchtkwaliteit omdat het lokaal geen vervuilende stoffen uitstoot. Amsterdam stimuleert elektrisch vervoer onder meer door een netwerk van oplaadpunten aan te leggen en samen te werken met bedrijven. Naast de intentieverklaring met Mitsubishi heeft de gemeente Amsterdam eerder al overeenkomsten gesloten met Renault/Nissan en PSA Peugeot Citroën.

Plaats op:
Datum: 21 april 2011
Categorie: Elektrisch rijden
Bron: Mitsubishi
Gerelateerde artikelen  
24-06-2010 Nieuws Amsterdam twittert voor proefrit i-MiEV
09-11-2010 Nieuws Amsterdam wint de E-Visionary Award
19-02-2011 Nieuws Amsterdam ondertekent EV-contract met PSA Peugeot CitroŽn
24-08-2010 Nieuws Renault-Nissan sluit EV-deal met Amsterdam
20-12-2010 Nieuws Eerste elektrische i-MiEV afgeleverd
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
ÔŅĹ 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,13 seconden.