Nieuws  
 

Toyota Motor Europe (TME) heeft een Lexus CT 200h geschonken aan Hogeschool Rotterdam. De Full Hybrid vormt een aanvulling op de lesmaterialen die Toyota jaarlijks verstrekt. Het was de vijftigste keer dat Toyota/Lexus lesmateriaal in de vorm van een auto ter beschikking stelt aan een school.

Lex van den Elsen, manager Dealer Development – Louwman & Parqui B.V., overhandigt Lexus CT 200h Hybrid aan Frans van de Weijdeven, Onderwijsmanager Automotive Engineering – Hogeschool Rotterdam. 

Lex van den Elsen, manager Dealer Development bij Louwman & Parqui B.V., overhandigde de Lexus CT 200h aan Hogeschool Rotterdam. Hij deed dit samen met Peter van Casteren, technisch trainer bij het Louwman College, het eigen opleidingscentrum van Louwman & Parqui B.V. "Een gedegen opleiding voor autotechnisch talent - zowel op vmbo- en mbo-scholen als op hbo-niveau - is voor Toyota en Lexus zeer belangrijk", benadrukt Van den Elsen. "De behoefte aan hoogwaardig technisch onderwijs is groot, zowel bij werkgevers in de hele wereld als bij Toyota/Lexus waar regelmatig hoogopgeleid talent afkomstig van de scholen in dienst treedt."

Toyota en Lexus stellen, jaar in jaar uit, op grote schaal lesmateriaal beschikbaar aan scholen. Om leerlingen te laten oefenen met actueel praktijkmateriaal, schenkt Toyota/Lexus ook vaak nieuwe Lexus en Toyota modellen. Soms betreft het modellen met een beschadiging. Dit past helemaal in de filosofie van Toyota om verspilling tegen te gaan. Auto's belanden zodoende niet op de schroot, maar worden gebruikt voor een goed doel.

Toyota en Lexus zijn wereldwijd koploper als het gaat om auto's met hybrideaandrijving. De autotechnici van morgen krijgen gegarandeerd met de hybridetechniek te maken en daarom vindt Toyota het belangrijk deze innovatieve techniek aan het onderwijs ter beschikking te stellen. "Kennis van hybridetechniek is voor de autotechnici van morgen onmisbaar", aldus Lex van den Elsen. "Toyota is de allereerste fabrikant van een in productie gebouwde hybrideauto en het merk ontwikkelt de hybridetechniek continu verder. Dat laat de Lexus CT 200h zien. Met zijn Lexus Full Hybrid Drive en verfijnde automatische transmissie behoort de CT 200h momenteel tot het modernste dat de automobielindustrie te bieden heeft."

De Lexus CT 200h is een van de minst milieubelastende auto's van dit moment en past in het streven van Toyota/Lexus wereldwijd de CO2-uitstoot te reduceren door een optimale beheersing van de uitstoot van broeikasgassen bij alle activiteiten. De Lexus CT 200h is de eerste Full Hybrid in het segment van de compacte premium hatchbacks. De auto is uitgerust met zowel een zuinige benzinemotor als een krachtige elektromotor. Hierdoor kan hij volledig elektrisch rijden, waardoor het brandstofverbruik en de uitstoot van schadelijke stoffen enorm wordt gereduceerd.

De overhandiging van de Lexus CT 200h aan Hogeschool Rotterdam werd bijgewoond door Gary Bel, T-TEP en e-Project Planning Senior Specialist/CS Training. Namens Hogeschool Rotterdam waren Frank Rieck (Lector Future mobility/Smart solutions), Constant Staal (Hogeschooldocent Automotive Engineering) en Frank van de Weijdeven (Onderwijsmanager Automotive Engineering) aanwezig.

 

Plaats op:
Datum: 27 april 2011
Categorie: Opleidingen / Trainingen
Bron: Louwman & Parqui B.V.
Gerelateerde artikelen  
13-01-2011 Nieuws 500e order voor hybride Lexus CT 200h
06-11-2013 Nieuws Lexus en Alphabet Nederland sluiten Service Level Agreement
06-09-2019 Nieuws Toyota en Lexus Erkend Duurzaam Plus
20-07-2012 Nieuws TomTom levert MoveOn navi voor Lexus CT200h
21-02-2012 Nieuws Toyota en Lexus domineren J.D. Power Awards
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,06 seconden.