Nieuws  

De ANWB gaat een begin maken met faciliteren van het elektrisch rijden. De bond gaat dit jaar een aantal snellaadvoorzieningen neerzetten bij eigen wegenwachtstations. Daarmee kunnen ANWB-leden die met hun elektrische auto onderweg zijn en een bijna lege accu hebben, weer op weg worden geholpen.

Dat zal ANWB-hoofddirecteur Guido van Woerkom vanmiddag bekendmaken tijdens de bijeenkomst voor relaties in het Louwmanmuseum in Den Haag. Maurits van Oranje (voorzitter van het Formule E-team) gaat tijdens deze bijeenkomst in op de toekomst van het elektrisch rijden in Nederland.

Uit allerlei onderzoeken blijkt dat een belangrijke belemmering bij het gebruik van de elektrische auto de angst is om met een lege accu te stranden. Met snellaadpalen is het mogelijk om de accu van een elektrische auto binnen 15 tot 30 minuten voor 80% op te laden. ‘Gewoon' laden neemt vele uren in beslag.

De ANWB gaat bovendien deze zomer een elektrische wegenwachtauto inzetten. Het gaat om een elektrische versie van de Volkswagen Caddy. Deze heeft een actieradius van ongeveer 180 km en wordt gestationeerd op de luchthaven Schiphol. Alleen al op deze luchthaven helpt de ANWB Wegenwacht 8000 pechgevallen per jaar.
De Wegenwacht, die dit jaar haar 65-jarig bestaan viert, wil ervaring opdoen met het gebruik van een elektrische wegenwachtauto in de dagelijkse operatie.

Ook lanceert de ANWB vandaag een nieuwe website met daarop allerlei informatie over elektrisch rijden. De site is te vinden via anwb.nl/elektrisch.

De bond wil met deze initiatieven een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van een duurzame mobiliteit.

Plaats op:
Datum: 30 mei 2011
Categorie: Elektrisch rijden
Bron: ANWB B.V.
Gerelateerde artikelen  
26-01-2012 Nieuws ANWB: ook laadpalen buiten de Randstad
03-10-2012 Nieuws ANWB lanceert oplaadservice voor elektrische auto’s
18-06-2013 Nieuws ANWB Elektrisch gaat laadpalen leveren voor ALD Automotive
04-12-2012 Nieuws ANWB start zoektocht naar elektrische autoverzekering
22-06-2012 Nieuws Vanaf september 'elektrische Wegenwacht'
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,04 seconden.