Nieuws  
 

Softwarebedrijf AutoDisk ziet een sterk groeiende behoefte bij leasemaatschappijen en dealers die Apps willen aanbieden aan klanten. Het Haarlemse bedrijf heeft inmiddels al 30 Apps ontwikkeld.

Enkele voorbeelden van recente Apps in opdracht ontwikkeld, zijn Travelcard Stationlocator en Travelcard Werkelijk Verbruik. Maar ook de eerste App van een leasemaatschappij (GoLease) komt van Autodisk. Voor leasemaatschappijen zijn er Apps waarin - behalve informatie over het bedrijf en de auto van de berijder, alle tankstations en dealeradressen- ook auto's zijn te configureren. Ook is er actueel autonieuws. In de meest geavanceerde toepassing kunnen er leaseprijzen op de iPad worden berekend, zoals op de App van GoLease.

AutoDisk ontwikkelt naar eigen zeggen ook steeds meer toepassingen voor de iPhone en de iPad die gekoppeld zijn aan het leasepakket LeaseWise of de calculatiemodule Online Calculeren. Autogegevens komen direct uit de eigen webservice van AutoDisk, zodat alle data en foto's actueel zijn. Omdat de Apps kunnen communiceren met bestaande systemen, creeert dat een meerwaarde voor de gebruikers, zegt men bij Autodisk. Gebruikers zijn in dit geval klanten van dealers, leasemaatschappijen en andere marktpartijen.

Voor Mazda heeft AutoDisk onlangs een complete, actuele CarConfigurator gebouwd. Dealers kunnen de iPad gebruiken in de showroom, zodat klanten zelf hun auto kunnen samenstellen. Desnoods thuis, waarna ze de auto bestellen via de iPad.

Dat bestellen kan ook via Nieuweautokopen.nl, die al een half jaar gebruik maken van een App. Via de iPhone is een auto te selecteren waarna direct een offerte is aan te vragen bij de online verkoper. Van deze App is deze zomer ook een Android-versie beschikbaar.

Overigens zegt AutoDisk vooralsnog niet echt enthousiast te zijn over Android en gezien het succes van de iPad op de tablet-markt adviseert het bedrijf dan ook de aandacht op Apple te richten.

Plaats op:
Datum: 30 mei 2011
Categorie: Technologie & Innovatie
Bron: AutoDisk
Gerelateerde artikelen  
30-11-2010 Nieuws Autodisk maakt iPhone app voor Nieuweautokopen.nl
27-04-2009 Nieuws nieuwste project van Autodisk: Autocatalogus op je iPhone
09-01-2012 Nieuws Online autoregeling AutoDisk nu inclusief autoadvies
02-11-2012 Nieuws In 2015 nog maar 5 uitvoeringen tegen 14% bijtelling
23-09-2010 Nieuws App van Go Lease met (oa) routeplanner
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,07 seconden.