Nieuws  

Salesforce.com en Toyota Motor Corporation (TMC) vormen een strategische alliantie om Toyota Friend op te bouwen. Toyota Friend is een besloten social network voor Toyota-klanten en hun auto's. Toyota Friend maakt gebruik van Salesforce Chatter, een besloten social network dat gebruikt wordt door bedrijven.

Het social network is vanaf 2012 beschikbaar, allereerst in Japan, aanvankelijk met Toyota's elektrische voertuigen (EV) en plug-in hybride voertuigen (PHV).

Toyota Friend wordt een besloten social network dat de schakel vormt tussen Toyota-klanten, hun auto's, hun dealer en Toyota. Het netwerk zal verschillende product- en service-informatie bieden, maar ook belangrijke tips voor onderhoud. Wanneer bijvoorbeeld de accu van een EV of een PHV bijna leeg is, waarschuwt Toyota Friend de bestuurder in de vorm van een tweet dat de auto opgeladen moet worden.

Toyota Friend is een besloten social network, maar klanten kunnen ervoor kiezen om hun communicatie uit te breiden naar familie en vrienden via publieke social networks zoals Twitter en Facebook. De dienst is ook toegankelijk via smartphones, tablets en andere geavanceerde mobiele devices.

Marc Benioff, CEO bij salesforce.com, over de alliantie: "Toyota en salesforce.com delen de visie om de auto-industrie naar de toekomst te leiden. Social- en mobiele technologieën zullen de beleving van het bezit van een auto veranderen. We kijken er dan ook naar uit om metToyota samen te werken aan deze verandering."

Akio Toyoda, President bij TMC, zegt: "Social networking-diensten veranderen de menselijke interactie en de vormen van communicatie. De auto moet ook meedoen met deze veranderingen. Wij willen als Toyota dan ook altijd nog betere auto's maken. De alliantie die we vandaag aankondigen is een belangrijke stap op weg naar het behalen van dit doel."

Tot op heden heeft TMC zijn eigen telematicadiensten ontwikkeld om mensen, auto's en hun omgeving te verbinden. Met Toyota Friend wil TMC zijn telematicadiensten wereldwijd gaan aanbieden. In de toekomst wil TMC verder gaan met het realiseren van toekomstige mobiliteit door proactief samen te werken met wereldwijde IT-organisaties.

TMC en salesforce.com kondigen hun partnerschap aan met het bouwen van Toyota Friend, maar in de toekomst willen de organisaties ook cloud-diensten ontwikkelen voor TMC's open platform en nieuwe zakelijke kansen creëren door gebruik te maken van de krachten van beide organisaties.

Salesforce.com en TMC zullen beiden investeren in Toyota Media Service Co. (TMS), die TMC's wereldwijde ontwikkeling van het cloud-platform overziet. Salesforce.com zal 223 miljoen yen investeren en TMC zal 442 miljoen yen investeren. Microsoft Corporation, die op 6 april een partnerschap met TMC aankondigde om een wereldwijd platform te bouwen voor de nieuwe generatie telematicadiensten, investeert 350 miljoen yen.

Plaats op:
Datum: 30 mei 2011
Categorie: Technologie & Innovatie
Bron: Salesforce
Gerelateerde artikelen  
12-04-2011 Nieuws Microsoft en Toyota samen in nieuwe telematica
21-05-2010 Nieuws Toyota en Tesla slaan handen ineen
12-01-2018 Nieuws Toyota e-Palette Concept bezorgt pizza zonder bestuurder
02-03-2016 Toyota op de Geneva Motor Show
26-02-2019 Nieuws Toyota Corolla is terug als Hatchback, Touring Sports en Sedan
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,1 seconden.