Nieuws  
 

Israëlische technologie kan een belangrijke rol spelen bij de invoering van de elektische auto in Nederland. Bedrijven uit Israël die de infrastructuur voor elektrisch vervoer in Nederland willen bouwen, kunnen in aanmerking komen voor investeringsaftrek en leengaranties.

Dat zei minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Inovatie vandaag 14 juni bij zijn bezoek aan Better Place bij Tel Aviv. Dit bedrijf, wereldwijd de grootste dienstverlener in elektrisch vervoer, begint komend jaar een demonstratieproject in Nederland.

Vervoer van de toekomst

'Bedrijven als Better Place zijn meer dan welkom in Nederland," aldus minister Verhagen. 'Ze hebben de technologie voor het vervoer van de toekomst in huis. Nederland moet een belangrijke markt worden voor elektrisch rijden. Daarom bieden we alle ruimte om fantastische projecten als deze tot een succes te maken.'
Langere ritten

Better Place bouwt en bedient batterijwisselstations, waar lege accu's binnen enkele minuten kunnen worden verwisseld voor volle. Dat maakt langere ritten met elektrische auto's mogelijk. De accu's blijven eigendom van Better Place, waardoor de aankoopprijs van een elektrische auto flink omlaag kunnen.

Concurrerende markt

Het Israëlische bedrijf zal het laadsysteem ook in Nederland introduceren. Dat zou bijdragen aan een concurrerende markt voor elektrisch rijden, waarop de consument kunnen kiezen tussen meerdere systemen. Verhagen reed met een auto van Better Place door Tel Aviv om het elektrisch rijden zelf te ervaren. In het hoofdkwartier van het bedrijf bekeek hij de computeraansturing van de laadstations in heel Israël. Het afgelopen jaar zijn 75 duizend Israëli's overschakeld op elektrische auto's met het laadsysteem van Better Place.

Plaats op:
Datum: 14 juni 2011
Categorie: Elektrisch rijden
Bron: Rijksoverheid
Gerelateerde artikelen  
15-12-2010 Nieuws Better Place sluit megadeal met Renault
26-01-2010 Nieuws 350 miljoen voor accuwisselprogramma
03-09-2012 Nieuws Minister Verhagen opent eerste batterijwisselstation
27-05-2013 Nieuws Batterijwisselconcept Better Place vraagt faillissement aan
03-09-2012 Nieuws Paul Harms van Athlon naar Better Place
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
ÔŅĹ 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,1 seconden.