Nieuws  
 

Tijdens de behandeling van de ‘Autobrief' in de Tweede Kamer vorige week heeft staatssecretaris Weekers van Financiën toegezegd zo snel als mogelijk een pilot te willen starten met rittenregistratiekastjes in bestel- en leaseauto's, meldt RAI Vereniging. De Kamerbehandeling heeft tot weinig aanpassingen in het voorgestelde beleid geleid.

Voorafgaand aan het Algemeen Overleg met de Tweede Kamer had de staatssecretaris reeds laten doorschemeren te willen kijken naar de mogelijkheden om een vierde schijf in de BPM te introduceren. Op deze manier wil hij voorkomen dat de meest vervuilende auto's niet te veel in aanschafprijs dalen onder het nieuwe regime. Tijdens het overleg zegde hij deze vierde schijf, die op breed draagvlak in de Kamer kon rekenen, toe.

De Kamer vroeg verder naar de mogelijkheid om vrijstelling van motorrijtuigenbelasting voor auto's ouder dan 25 jaar te (her)introduceren. De staatssecretaris gaf aan hier niet onwelwillend tegenover te staan, maar het besluit om een eerdere wens van de Kamer (namelijk het afbouwen van de vrijstelling) teniet te doen aan de Kamer zelf over te laten. Hier is een motie over ingediend, die op advies van de staatssecretaris is aangehouden tot na het reces.

Plaats op:
Datum: 6 juli 2011
Categorie: Overheid
Gerelateerde artikelen  
10-03-2012 Nieuws Staatssecretaris wil stillere band en stiller voertuig
17-03-2011 Nieuws Afschaffen rittenregistratie bestelauto dichterbij
26-11-2008 Nieuws Tweede Kamer neemt Belastingplan 2009 aan
01-03-2011 Nieuws Rittenregistratie bestelauto wordt afgeschaft
22-11-2012 Nieuws Minister evalueert in voorjaar 2013 autobelastingen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,04 seconden.