Nieuws  
 

Aanbieder van deelauto's Wheels4all lanceert in het najaar een systeem waarmee particulieren tegen betaling auto's van elkaar kunnen lenen: MyWheels. Dit onderling autodelen via internet bestaat al in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten en heet daar ‘peer-to-peer car sharing'.

Voordelen zijn dat particulieren die hun auto uitlenen daaraan iets kunnen verdienen en dat particulieren die een auto lenen kunnen kiezen uit verschillende modellen (met verschillende tarieven) bij hen in de buurt. MyWheels ontwikkelt nu een open standaard waaraan zowel bedrijven als particulieren kunnen meedoen.

Het bedrijf haakt in op de ontwikkeling dat autobezit minder belangrijk wordt. Ruim de helft van de huishoudens in steden als Amsterdam en New York heeft geen eigen auto. Onderzoek toont aan dat gebruikers van deelauto's hun ritjes bewuster plannen en vaker fietsen, het openbaar vervoer pakken of thuiswerken.

MyWheels is opgezet door Henry Mentink (oprichter en directeur van Wheels4all) en Ronald Haverman (directeur van Wheels4all en bedenker van de OV-fiets). Henry Mentink: "We zijn een non profit organisatie. We delen niet alleen auto's maar ook de winst. We nodigen alle deelauto initiatieven uit om mee te doen met de open standaard, want dan krijg je echt het gemak voor de consument dat hij alle auto's kan pakken zonder zorgen of hij wel lid is van de juiste club". MyWheels wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting DOEN met de bijdrage van de Postcode Loterij. 

Plaats op:
Datum: 17 juli 2011
Categorie: Mobiliteit
Bron: MyWheels
Gerelateerde artikelen  
22-10-2010 Nieuws Connexxion start samenwerking met Wheels4all
06-06-2011 Nieuws Aantal deelauto's passeert '2000 grens'
20-06-2013 Nieuws KpVV: snelle opmars onderling autodelen
04-09-2008 Nieuws Deelauto wordt goed voor miljarden omzet
11-05-2010 Nieuws Autodate: markt daalt, Greenwheels en Wheels4all groeien
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,73 seconden.