Nieuws  
 

Werkgevers laten werknemers vaak onterecht opdraaien voor resterende kosten van een auto van de zaak na afloop van een arbeidscontract. In veel gevallen worden van tevoren geen schriftelijke afspraken gemaakt over het terugbetalen van een lease-afkoopsom bij vrijwillig ontslag van de werknemer.

Dat stelt Daniëlle Dubbel, directeur van De Arbeidsrechtfabriek in Intermediair/PW. Vaak worden afspraken mondeling afgedaan en leiden ze uiteindelijk tot conflicten. In sommige gevallen wordt er wel een dergelijke bepaling opgenomen in de gebruikersovereenkomst van de leaseauto, maar deze blijkt vaak op het moment van vertrek te onduidelijk.

Werknemers krijgen in veel gevallen te maken met hoge bedragen waar zij geen rekening mee hebben gehouden. Als de werkgever niet kan bewijzen dat er duidelijke afspraken zijn gemaakt, kan hij de werknemer niet verplichten de resterende leasetermijn te betalen.

Dubbel roept werkgevers op heldere afspraken omtrent de leaseauto schriftelijk vast te leggen en dit vooraf goed door te nemen met de werknemer.

Plaats op:
Datum: 25 augustus 2011
Categorie: Juridisch
Bron: Arbeidsrechtfabriek
Gerelateerde artikelen  
29-08-2012 Nieuws Hof Amsterdam: werknemer moet leasecontract overnemen
29-10-2018 Nieuws Zakelijke rijder betaalt ten onrechte eigen risico
01-05-2012 Nieuws Fleet Support: wacht met doorvoeren beleidsaanpassingen
24-08-2018 Nieuws Leaserijder vaak de pineut bij wisseling van baan
31-07-2017 Nieuws Werknemer betaalt 100 procent teveel bij afscheid nemen van leaseauto
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,1 seconden.