Nieuws  

Europa stelt vanaf 2015 het noodoproep systeem eCall verplicht voor waarschuwing van hulpdiensten bij een ongeval. BMW heeft het al gereed.

Het systeem van BMW maakt deel uit van een compleet netwerk van te personaliseren toepassingen wat meer veiligheid, infotainment en gemak in de auto moet brengen. De toepassingen van BMW ConnectedDrive zijn al langer leverbaar maar vanaf 2 november aanstaande ook operationeel in Nederland. BMW is het eerste merk dat in Nederland een dergelijk compleet pakket aan toepassingen biedt, zegt BMW.

Emergency Call is een systeem dat bij een ongeval snel hulpdiensten kan inlichten. Via een druk op de knop of via een automatisch uitgaand signaal kan politie, brandweer en/of een ambulance worden opgeroepen.

Bij BMW wordt de oproep aangenomen door een eigen servicecentrale die bovendien een dataverbinding met de auto kan aanleggen. Op deze manier kan de exacte locatie van de auto afgelezen worden en bovendien geconstateerd worden hoeveel inzittenden zijn betrokken, of en zo ja welke airbags zijn afgegaan en waar de auto geraakt is.

Op deze manier kunnen de juiste hulpdiensten te allen tijde optimaal geïnformeerd worden. Bovendien wordt tijd bespaard omdat niet eerst via de landelijke 112 meldkamer gebeld hoeft te worden, maar door de BMW servicecentrale direct contact wordt gezocht met de meldkamer van de locale hulpdienst die benodigd is.

Compleet netwerk van diensten

BMW ConnectedDrive is een paraplu voor nog meer toepassingen. Google Local Search, weer en buienradar, nieuwsberichten: een greep uit de toepassingen die vanaf november dit jaar beschikbaar zijn voor BMW's vanaf september 2010.

Plaats op:
Datum: 9 september 2011
Categorie: Technologie & Innovatie
Bron: BMW Group Nederland - BMW
Gerelateerde artikelen  
11-11-2011 Nieuws Normen opgesteld voor automatisch 112 bellen (eCall)
14-10-2011 Nieuws BMW presenteert nieuwe 3-serie (20%!)
08-01-2019 Nieuws Nieuwe dashcams van Nextbase
31-01-2011 Nieuws Snellere hulp en nieuwe diensten met CitroŽn eTouch
07-02-2017 Nieuws Top 5 trends op het gebied van veiligheid in uw auto
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
ÔŅĹ 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,03 seconden.